REUTERS/Lee Smith
REUTERS/Lee Smith

Nakon Broza, još jedan oproštaj, ali u nizozemskoj reprezentaciji

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.08.24. | 21:13

Karijeru je završio na petom mjestu po broju odigranih utakmica za reprezentaciju, iza Rafaela van der Vaarta, Franka de Boer, Edwina van der Sar i Wesleya Sneijder

Daley Blind je u srijedu najavio povlačenje iz nizozemske reprezentacije.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Branič je za Oranje igrao 108 puta, a na društvenim mrežama objavio je da se odlučio povući nakon "dobrog razgovora" s izbornikom Oranja Ronaldom Koemanom.

Bivši branič Ajaxa FC Groningena rekao je na X-u i Instagramu da mu je bila čast nositi nizozemski dres 108 puta. 34-godišnjak je debitirao za reprezentaciju 2013. u prijateljskoj utakmici protiv Italije u Johan Cruijff Areni. Zabio je tri gola za reprezentaciju, uključujući pogodak protiv Brazila u utakmici za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu 2014. i pogodak protiv Sjedinjenih Država na Svjetskom prvenstvu 2022.

Za mene je ovo najveće moguće postignuće kao igrača: predstavljati svoju zemlju", dodao je.

“11 godina činio sam sve da nastavim nositi ovaj prekrasni dres Oranja. Donio mi je toliko, toliko lijepih trenutaka. Njegovat ću ovo. Stasala je nova, talentirana generacija, a nakon dobrog razgovora s izbornikom, vrijeme je da se potpuno posvetim svom klubu i obitelji', stoji u priopćenju.


Blindov posljednji nastup za reprezentaciju bio je jednominutni ulazak u 3-0 pobjedi nad Rumunjskom na Europskom prvenstvu 2024. Karijeru je završio na petom mjestu po broju odigranih utakmica za reprezentaciju, iza Rafaela van der Vaarta, Franka de Boer, Edwina van der Sar i Wesleya Sneijder.

Blind bi se ove sezone trebao natjecati u Ligi prvaka sa svojom Gironom. Momčad je prošle sezone završila na trećem mjestu u Španjolskoj iza Real Madrida i Barcelone.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Daley Blindnizozemska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti