Germanijak.hr
Germanijak.hr

Najveća priča HNL-a: "Veliki sam dinamovac od malih nogu, ali drago mi je da sam zabio i Modrima i Hajduku! Možda promijenim broj na dresu u - 92!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.10.23. | 21:20

Ante Matej Jurić veliki je junak Gorice, zabio je za pobjedu protiv Dinama i Hajduka u 92. minuti. To su mu i dva jedina gola u HNL-u

Da nogomet piše nevjerojatne priče uvjerili smo se milijun puta. Ali ova koju je ispisao Ante Matej Jurić u zadnjih mjesec dana jedna je od najnevjerojatnijih. Napadač Gorice, koji će za mjesec dana napuniti 21 godinu, došao je u ovaj klub na početku prošle sezone. I, nije se naigrao, nije zabio nijedan gol. Ove sezone odigrao je do subotnje utakmice s Dinamo točno 95 minuta. I zabio svoj drugi pogodak za Goričane. U 92.minuti za pobjedu protiv Modrih! Onaj prvi zabio je protiv Hajduka, za pobjedu, isto za 2-1. I isto u 92.minuti. Nije najveća zvijezda HNL-a, ali jest najveća priča ove sezone. Da sad završi karijeru imat će o čemu pričati svojoj djeci i unucima.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Vrijeme je bilo dosta bolje nego protiv Hajduka, bolji su bili uvjeti. Čestitam svojoj momčadi, prvi smo put u povijesti pobijedili Dinamo", započeo je junak pomalo sramežljio, a onda se opustio. Osmijeh nije silazio s lica, postao je svjestan da je to njegovih pet minuta.

"Drago mi je što sam zabio najboljim klubovima u Hrvatskoj, ne znam što bih rekao. Protiv Hajduka nisam skinuo dres i dobio karton, sad jesam, ponijelo me i skinuo sam dres. Zamijenio sam ga sa Špikićem."

Ušao je s klupe kod 0-1, odmah asistirao Vujnoviću, a onda i zabio.

"Rekao nam je trener da se moramo dići u visoki presing ja i Vujnović, na kraju smo to i odradili kako treba i zabili obojica."

Na prvu se činilo da je u zaleđu?

"Bio sam okrenut prema stoperu i znao samo da nije zaleđe, bio sam 100 posto siguran da nije ofsajd."

Mobitel, vjerojatno, gori?

"Nisam još otvorio poruke, samo od najbližih, otvorit ću ih tek da vidim tko je što pisao, haha."

Prije mjesec dana čestitali su mu dinamovci, sad vjerojatno hajdukovci čestitaju?

"Iskreno, meni su svi u obitelji dinamovci, od Hercegovine do Slavonije. Neću skrivati, kako ostali kažu da su hajdukovci, ja kažem da sam dinamovac. Svaki dan u svom životu od malih nogu navijam za Dinamo, ali ovih 90 minuta nisam, haha. Dao sam sve za Goricu!"

Je li mu onda ovaj gol Dinamu slađi nego onaj Hajduku?

"Neću to reći, hahaha, nije."

Znači, onaj Hajduku je ipak više pri srcu'

"To ste vi rekli, haha."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Nogometni put je bio dosad neobičan?

"Ja sam iz Čepina, počeo sam tamo igrati. Onda u Osijek, pa u Akdemiju Krpan-Babić. U Čepinu sam počeo seniorski nogomet, pa u Belišću i sad u Gorici."

Kako je u Gorici?

"Dobro, baš sam se navikao, ne znamo kako bih se sad navikao na kuću. Ali, nemojte to napisati, ubit će me tamo, haha."

Da, osmijeh ne silazi s lica. Što kažu suigrači?

"Neki su suigrači sretni, neki malo manje. Šalim se, svima nam je drago, bez obzira na taj odnos Hajduk - Dinamo, drago nam je zbog Gorice, ovo je velika pobjeda."

Ove sezone na programu je borba za Europu?

"Pokazali smo i prošlu polusezonu da vrijedimo više, trudimo se iz treninga u trening. Prije svake utakmice analiziramo dobro suparnika, bacamo se na glavu. Sad smo isti kao Dinamo, ali tek je počela sezona, nadamo se najboljem. Prošle godine smo ostvarili taj cilj, ali ove se borimo za nešto više, nadamo se da ćemo uspjeti."

Dva gola u 92.minuti, hoće li promijeniti broj na dresu, broj 92?

"Ha, vidjet ćemo, možda..."

Sad je na redu Rijeka. Može se iskupiti dinamovcima (i hajdukovcima) pa i tamo zabiti?

"Vidjet ćemo, probat ćemo..."



Tagovi

Ante Matej JurićHNK GoricaGNK Dinamo

Ostale Vijesti