REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

Najtužniji trener na svijetu, izgubio prijatelja, a onda i 'brata': "Ne moram ništa dobiti, samo da još nekoga ne izgubim"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 13:45

Roberto Mancini, talijanski izbornik, u samo nekoliko tjedana ostao je bez dvojice sebi najbližih ljudi, Siniše Mihajlovića i Gianluce Viallija

Slika tog zagrljaja, nakon pobjede protiv Engleske u finalu zadnjeg Eura, ostat će zamrznuta u vremenu. Izbornik Roberto Mancini i njegov pomoćnik, zapravo, bio je puno više od pomoćnika, Gianluca Vialli. Bili su suigrači, čuveni napadački tandem šampionske Sampdorije, koja je 1992. došla i do finala Lige prvaka. Više od 30 godina bliskosti, zapravo, bratske ljubavi, Mancini je za Viallija uvijek govorio da mu je poput brata, da se razumiju čim se pogledaju. No, danas ih je razdvojila Viallijeva smrt, legendarni nogometaš i trener preminuo je nakon duge i teške bolesti u 59. godini života. Naravno, smrt najboljeg prijatelja jako je pogodila Mancinija, koji je prije nekoliko tjedana ostao bez još jednog bliskog čovjeka. Mancini je, naime, bio veliki prijatelj, suradnik i nogometni suputnik i sa Sinišom Mihajlovićem, uveo ga je u trenerski posao kad mu je ponudio posao pomoćnika u Interu. Bili su jako vezani, teško je Manciniju pala Mihajlovićeva smrt, a sad ga je napustio i Vialli.

"Ova 2022. bila je za mene tužna, vrlo tužna. Umro je Siniša, a Gianluca je teško bolestan. To su stvari koje mi opterećuju srce, prema njima je svaki sportski neuspjeh nebitan. U sportu se uvijek možete iskupiti, ispraviti pogrešku, a ovdje, nažalost, ne možete učiniti ništa.", pričao je Mancini neki dan u intervjuu La Gazzetti dello Sport, očito svjestan da će nakon Mihajlovića izgubiti još jednog bliskog čovjeka.

U velikom intervjuu pričao je o svemu. o talijanskoj reprezentaciji, Kataru, Seriji A, generalno o nogometu. No, nije mogao izbjeći niti ova tužna, neugodna pitanja. Na kraju, pitao ga je novinar što želi u 2023.?

"Ništa! Ne mora mi ništa dobro donijeti, samo neka mi ništa ne oduzme."

Ipak, oduzela mu je, već na samom početku. Brata, Gianlucu Viallija. Kakav su tandem bili, nekad na terenu, donedavno na klupi. Najtužniji trener svijeta, tako neki trenutno zovu Roberta Mancinija. Tužni tjedni za talijanskog izbornika. (T.N.)


Tagovi

Gianluca VialliRoberto ManciniSiniša Mihajlović

Ostale Vijesti