Najgora pojačanja Premier lige - trebali su biti nove zvijezde, a sada griju klupu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 09.02.18. | 09:17

Deset promašaja ovosezonskog prijelaznog roka.

Nogometnim svijetom dominirale su dvije vrste priča tijekom posljednjih prijelaznih rokova – one o vrtoglavo skupim zvijezdama koje su ostvarile svoj transfer u ovaj ili onaj veliki klub i one o najkvalitetnijim transferima koji su prošli ispod radara.

Međutim, postoji i treća strana medalje; riječ je o igračima koji su trebali biti velika pojačanja ali su na kraju, iz ovog ili onog razloga, završili na klupi ili u potpunoj nemilosti svog trenera.

Ovo je lista desetorice premierligaških igrača koji čim prije moraju pronaći novi klub

Nikola Vlašić – Everton

Talentirani prednji vezni osvojio je srce Ronalda Koemana u Evertonovom europskom srazu sa Hajdukom, ali Vlašić se nije najbolje snašao u Engleskoj – startao je pet puta, a četiri puta ulazio s klupe, bez učinka, a u posljednje vrijeme nije imenovan čak niti među zamjene.

Sead Kolašinac – Arsenal

Kolašinac je u Arsenal došao kao veliko pojačanje, ali forma Nacha Monreala je bosanskog reprezentativca preselila na klupu – nema još niti jednu ligašku minutu u 2018.

Andre Gray – Watford

Najskuplje pojačanje u povijesti Watforda, Gray ima samo tri ligaška starta od 11. mjeseca i četiri pogotka ukupno.

Fernando Llorente – Tottenham

Nakon Roberta Soldada i Vincenta Janssena, kletva „zamjene za Harryja Kanea koji loše igra“ pogodila je i nekadašnjeg španjolskog reprezentativca. Llorente u nešto više od 400 minuta ove sezone postigao tek dva pogotka.

Renato Sanches – Swansea

Nakon prošlog Eura, izgledalo je kao da će Sanches bili sljedeća velika europska zvijezda. Promptno je uslijedio veliki transfer u Bayern, gdje je Portugalac bio ograničen minutažom zbog prisustva Alonsa, Vidala, Kimmicha i Alcantare. Tu izliku u Swanseaju nema. Portugalac se, nakon niza loših predstava, našao na klupi jedne od najlošijih momčadi lige.

Victor Lindelof – Manchester United

Lindelof je stigao u Manchester za preko 30 milijuna funti, kao najkuplje Unitedovo obrambeno pojačanje svih vremena. Nakon više od pola sezone, ima samo sedam ligaških startova i očito je da mu Mourinho ne vjeruje u velikim utakmicama.

Tiemoue Bakayoko – Chelsea

Još jedan skupi 'flop'. Bakayoko je Chelsea koštao 40 milijuna funti ali još uvijek nije 'kliknuo' s ostatkom plave vezne linije. Njegova najbolja vještina – iznošenje lopte iz sredine terena – suvišna je u sustavu kojeg je Conte izgradio, a očito je da Francuz nema pregled igre niti dinamičnost da igra kao zadnji vezni. Nedavnih kataastrofalnih pola sata u porazu protiv Watforda vjerojatno su točka na i njegove karijere na Stamford Bridgeu.

Joe Hart – West Ham

Od neželjenog golmana na Etihadu, preko neuspjeha u Torinu do rezervnog vratara West Hama. Pad nekadašnjeg prvog vratara Engleske bio je strmoglav. Nije lako živjeti sa činjenicom da ste rezervni vratar kluba koji se bori za opstanak.

Davy Klaasen – Everton

Čestitke Evertonu koji je, sa dva pojačanja na ovom popisu, i službeno klub sa najlošijim transfer poslovanjem. Ukoliko je Klaassen bio marginaliziran pod sunarodnjakom Koemanom, onda je pod Samom Allardyceom potpuno zaboravljen. Nizozemski veznjak je starta za Everton samo tri puta, a ima 190 minuta igre u cijeloj sezoni.

Dominic Solanke – Liverpool

Solankeov skok iz Chelseaja u Liverpool trebao je mladom engleskom napadaču revitalizirati karijeru. Međutim, nakon više od pola sezone, Solanke ima samo tri starta u Premier ligi, a još nije postigao niti jedan pogodak. Nije lako izboriti minute u konkurenciji sa Salahom, Firminom i Maneom.

(FOTO: Action Images)

 


Tagovi

Joe HartTiemoue BakayokoNikola Vlašić

Ostale Vijesti