Najbolji igrač futsala svih vremena završio u Latviji!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.08.23. | 13:01

Možda zaigra i u Domu sprotova II.

Iako među pratiteljima futsala ne postoji konsenzus tko je najbolji igrač futsala svih vremena - Falcao ili Ricardinho - u diskusiji ipak prevlada ime portugalskog as-a budući da Falcao nikada nije igrao u Europi (iako se prvenstvo Brazila smatra najjačim na svijetu uz prvenstvo Španjolske), a Ricardinho je u periodu velike futsalske ekspanzije svoju reprezentaciju odveo do naslova prvaka Europe 2018., a onda i svijeta 2021. Uz to tri puta je osvojio UEFA-inu Ligu prvaka, brojne domaće trofeje u klubovima u kojima je igrao, a Fulsal Planet ga je u šest navrata proglasio najboljim igračem svijeta, dok je Falcao zaradio četiri titule.

Nakon što je sedam godina u nizu dominirao u dresu Inter Movistara, tada najjačeg svjetskog kluba, a koji stiže iz Madrida, Ricardinho je 2020. prešao u francuski ACCS koji je stvorio futsalsku supermomčad. Međutim, ACCS je plesao samo dvije godine, klub je prestao postojati, a Ricardinho je pod stare dane otišao u Pendekar United, klub iz Jakarte koji je 2021. prvi put izborio elitnu diviziju indonezijskog futsala.

Godinu dana kasnije Ricardinho se vraća u Europu i to u prilično neočekivanu destinaciju. Slavni Portugalac je s 37 na leđima postao novim igračem Rige Futsal Cluba.

Prvak Latvije nalazi se u dosta teškoj grupi Preliminarne Lige prvaka, s Arazom iz Naxcivana, njemačkim Jahnom Regensburgom i Istanbul Sislijem iz Turske. No, turnir se igra u Rigi, a domaćin turnira će k tome moći računati i na usluge na vjerojatno najboljeg futsalaša svih vremena čime su se preko noći prometnuli u favorita natjecanja.

Preliminarna runda Lige prvaka igra se od 23. do 26. kolovoza.

Podsjetimo, hrvatski predstavnici Dinamo i Olmissum u natjecanje se uključuju u Glavnoj rundi. Olmissum se nalazi u Putu A, u omiškom Ribnjaku ugostit će Sporting, Ayat iz Kazahstana i HIT iz Kijeva, a dalje prolaze tri najbolje momčadi skupine. Prvak Dinamo je, pak, domaćin skupine u Putu B, iz kojeg samo osvajač grupe prolazi dalje. Dinamo će u ugostiti osvajača skupine C Preliminarne runde (Eindhoven, Titograd, Georgians i Europa iz Gibraltara), osvajača skupine B (Orebro, Diamant Linz, bugarski Amigo Nortwhest i Tel-Aviv Owls) te najbolju drugoplasiranu momčad skupina Preliminarne runde.

Prema tome, ako Riga Futsal završi kao najbolja druga momčad runde, Ricardinho bi od 22. do 29. listopada mogao doći i u Zagreb. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

portugalska futsal reprezentacijaRicardinhoFutsal

Ostale Vijesti