"Najbolji hrvatski lijevi bek" završio na dnu Serie B!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.01.16. | 17:32

Tonći Kukoč u sklopu razmjene igrača završio u Comu.

Prije nešto više od godinu dana, u vrijeme kada je nosio dres CSKA Sofije koji je dominirao bugarskom ligom, Tonći Kukoč bio je čest gost tamošnjih, ali i hrvatskih medija. Rođeni Splićanin pritom se predstavljao kao „najbolji hrvatski lijevi bek“, smatrajući da mu je mjesto među Vatrenima.

Međutim, već u nastavku sezone CSKA je poljuljan financijskim problemima pružao dijametralno suprotne igre. U sivilo se uklopio i Kukoč, koji nije na vrijeme napravio izlazni transfer, iako je u siječnju prošle godine tvrdio da ga želi nekoliko jačih europskih klubova. Bugarski velikan ubrzo će zbog financija završiti u 3. ligi, što će Kukoča dakako prisiliti na odlazak.

Ljetos je pričao da je na meti Stuttgarta, no nakon što mu se taj transfer nije ostvario, ponovo je završio u Italiji. Ranije je na Čizmi nastupao za Bresciju, a u rujnu je navukao dres Livorna. No, u prvom dijelu aktualne kampanje Kukoč je upisao svega pet nastupa, odnosno 283 minute.

Nisu očito u Livornu na njega ozbiljno računali i u ovom prijelaznom roku odlučili su napraviti razmjenu igrača. Iz Coma je u Livorno prešao branič Martino Borghese, a Kukoč je otišao u suprotnom smjeru.

Novi klub „bezobrazne ljevice“ nalazi se u nezavidnoj situaciji. Na polovici sezone Como je na posljednjem, 22. mjestu Serie B. Od zone koja im jamči dodatne kvalifikacije udaljeni su šest, a od sigurnog ostanka sedam bodova. Como je dosad upisao samo tri pobjede, a zanimljivo je da su dvije ostvarili u posljednja dva nastupa. Kukoča u Lombardiji očekuju kao pojačanje, a talijanski mediji ističu da je 25-godišnji Hrvat bio velika želja trenera Gianluce Feste.

(Foto: Calcio Como)


Tagovi

Serie BLivornoComoTonći Kukoč

Ostale Vijesti