Privatni album
Privatni album

Najbogatiji saudijski klub zove hrvatskog trenera za sportskog direktora!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 09.06.24. | 14:20

Klub, koi ima velike ambicije i dvaput je slao ponudu Mourinhu, želi napraviti iskorak i radu mlađih kategorija. A tu su stručnjaci iz Hrvatske jako na cijeni

Od svih klubova u Saudijskoj Arabiji, koji su posljednijih godina napravili pravi nogometni 'boom' i doveli velike svjetske zvijezde, igračke i trenerske, ne odzvanja ime Al-Qadsiah. No, mnogi koji poznaju situaciju kažu nam da je to, zapravo, najbogatiji saudijski klub. Čije vrijeme tek dolazi.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, Al-Qadsiah iz Al-Khobara je upravo ušao u saudijsku najjaču ligu, a radi se o klubu, koji nije državni već mu je vlasnik Aramco, najbogatija naftna kompanija na svijetu. A baš su vlasnici odlučili da će sad, kad je klub ušao u najviši rang napraviti sve da uđu u sam vrh saudijskog nogometa. Ulaganja tek kreću. Prvi je 'kapitalac' trebao biti Jose Mourinho, dvaput su iz Al-Qadsiaha slali ponudu Portugalcu, no, on je odbio doći. Ne zbog novca, već zbog ambicije, izabrao je ipak Fenerbahce. Ali, to je tek početak, ovaj klub želi dovesti neka jaka imena i napasti naslov prvaka, možda već i iduće sezone.

A jedan od sportskih direktora mogao bi biti hrvatski trener. Naime, velika je želja Al-Qadsiaha Dino Julardžija, nekad trener u Dinamovoj Školi, koji uspješno već nekoliko godina radi u Saudijskoj Arabiji. Prvom s mlađim uzrastima u Damacu, a onda i u Fatehu, klubu koji s klupe vodi Slaven Bilić.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

"Napravili smo odlične rezultate ove sezone s U19 momčadi, koju sam vodio, dobar dio sezone bili smo vodeći. Ipak, na kraju smo završili treći, što je također veliki uspjeh, s obzirom da klub ne spada u sam vrh saudijskog nogometa. No, možda bismo bili i bolji da nam pet igrača nije otišlo u prvu momčad, jedan je dogurao i do reprezentacije, čime se baš nijedna Škola u Arabiji ne može pohvaliti. To je samo dokaz da u Fatehu radimo dobar posao“, rekao je Julardžija, koji je prije nekoliko mjeseci preuzeo i ulogu sportskog direktora Fateha. Ali, po svemu sudeći, mogao bi ovog ljeta napustiti klub i preuzeti nabujali Al-Qadsiah.

"Nije tajna da me zovu iz tog kluba, da imaju velike ambicije i da me žele za jednog od sportskih direktora. Bio bih svojevrsni koordinator između prve momčadi, sportskog direktora i Škole, jer to je klub, koji želi napredovati na svim razinama. Pogotovo u razvoju igrača! Tu su prepoznali moj rad i program razvoja nogometa, koji je i službeno pobijedio na natječaju Ministarstva sporta između čak 164 kluba u državi. Momčad U19 ove je sezone ispala iz najvišeg ranga, sad se žele vratiti i onda nastaviti razvijati igrače, uzeti primat u cijeloj ligi. Ozbiljno razmišljam prihvatiti ponudu, pritom sam jako zahvalan Fatehu, koji mi je dao priliku i gdje sam ostvario odlične rezultate“, kazao je Julardžija, koji je i dio stožera saudijske reprezentacije U20. A to je velika čast.

"Hrvatski treneri ovdje su sve više na cijeni. Naravno, u svom radu preuzeo sam i neke od Dinamovih ideja i strategija, koje su se pokazale dobrima i koje Saudijci jako cijene. Ovdje kad kažete Hrvatska, kad kažete Dinamo, mnoga su vrata otvorena“, kazat će Julardžija, koji bi tako uskoro mogao postati dijelom jednog od najambicioznijeg projekta ionako ambioznog saudijskog nogometa. (T.N.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dino JulardžijaAl FatehSlaven BilićSaudijska Arabija

Ostale Vijesti