REUTERS/Antonio Bronic, screenshot
REUTERS/Antonio Bronic, screenshot

Na naslovnici L'Équipea ni slova o utakmici u Zagrebu, prva, druga i treća priča dana je Lille!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.10.24. | 10:10

Kao da se utakmica nije ni igrala...

Ako se već određeni 'posrtaj' nekog kluba u Europi mora dogoditi, za njega je najbolje da se to dogodi kada neki drugi sunarodnjak ostvari veliku i neočekivanu pobjedu koja ipak preuzeme svu pažnju sportske javnosti.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kako je ove srijede Lille pogotkom Davida s bijele točke svladao Real Madrid, svi francuski mediji prepuni su priča upravo o njima. Prčaju tako o utakmici, pišu se komentari, ocjene, preslušavaju izjave igrača… Na njihovnim naslovnicama samo je - Lille!

A u kutu, tamo negdje dolje desno - i to možda - se nađe mjesta za 'posrtaj'. Doduše, L'Équipe remiju Monaca i Dinama (2-2) na naslovnici nije dao ni slova, sve je bilo u znaku Lillea i pobjede protiv Real Madrida. I najava utakmica na Canal+, naravno. Drugi mediji su remi Dinama i Monaca tek notirali, ali da nešto više od toga... Ne.

Vratar Lillea Lucas Chevalier istaknuo je kako je ovo jedna od najljepših i najvažnijih pobjeda u povijesti Lillea, a da se s njegovom tezom slažu i uredništvo L'Équipea vidi se po odabiru glavnih vijesti u novini i na portalu. Dakle, utakmica u Zagrebu nikoga nije kupila, a jedino zgodno u cijeloj priči je bilo kako se jedan novinar L'Équipea poigrao s riječima pa istaknuo kako Monežani, usprkos pogocima Salisua i Zakarije, nisu uspjeli izbjeći - hladan tuš. (G)



Tagovi

LilleReal MadridMonacoDinamo Zagreb

Ostale Vijesti