Na Lukinom transferu radi Mijatovićev kum, jedan od najmoćnijih menadžera na Balkanu

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.08.18. | 13:00

Inter misli ozbiljno čim je angažirao sveto trojstvo kad su u pitanju transferi Balkanaca: Mijatović .- Lemić - Riso.

Florentino Perez zalupio je Interovim ljudima vrata svog ureda u lice objaviviši Nerazzurima preko klupskog glasila, madridske Marce, da se drži podalje od najboljeg svjetskog veznjaka, svjestan kako bi Lukin odlazak nakon Ronaldovog mogao izazvati balvan revoluciju u španjolskoj metropoli.

Potom je jučer objavio kako će ga pustiti jedino plati li netko tri četvrt milijarde eura koliko je odštetna klauzula, a o Realova PR mašinerija općenito se trudi prikazati ovu vijest kao notornu glupost i minorizira njezinu važnost u medijima, no čini se da gdje ima dima, ima nešto i vatre.

U cijelu priču uključeno je sveto trojstvo kad su u pitanju transferi balkanskih nogometaša, Vlado Lemić, Predrag Mijatović i Giuseppe Riso. (Neka se ne naljuti Fali Ramadani)

Za Predraga Mijatovića ste, vjerujemo, čuli, slavni nogometaš Real Madrida po završetku karijere najprije je do 2009. bio sportski direktor Reala, a nedugo nakon što je smijenjen bivši predsjednik Ramon Calderon, krenuo je u menadžerski posao i jako dobro mu ide.

Prije nekoliko godina upravo su on i njegov kum Vlado Lemić, bivši nogometaš iz Banjaluke, bili ključni ljudi u transferu Luke Modrića iz Tottenhama u Real Madrid, a nedavno su uspješno posredovali pri transferu Šime Vrsaljka iz Atletico Madrida.

Prije nekoliko godina Predrag Mijatović govorio je kako je cijeli posao vodio Davor Ćurković, hrvatski menadžer s licenciranom agencijom u Zemunu, ali on je samo upoznao Modrića s Lemićem. No, Lemić je ključan u takvim poslovima jer iako možda nema Mijatovićevo nogometno ime, ima itekako dobre menadžerske kontakte.

Počeo je prodajući igrače PSV-a Chelseaju, Mateju Kežmana i Arjena Robbena svojedobno je prodao u London i tako upoznao Romana Abramoviča. Kasnije je preko njega došao u kontakt s  Joseom Mourinha, koji ga je spojio s megaagentom Jorgeom Mendesom, zastupnikom ponajboljih svjetskih nogometaša.

U međuvremenu je u Real odveo Klaasa Jana HuntelaaraRoystona Drenthea, a danas posreduje u većini transfera balkanskih nogometaša, uglavnom onih najvećih, a ovaj Lukin u Inter postat će baš to.

Koliko je Interu stalo dovesti kapetana hrvatske reprezentacije svjedoči i činjenica kako su imali Artura Vidala u rukama, ali radi Modrića su taj postao stavili na čekanje, a Čileanac se naljutio i otišao prema Barceloni. Inter se pravdao glasinama kako je Vidal u lošem fizičkom stanju, kako je star, kako je potrošen, ali istina je kako je sve karte bacio na Modrića.

Što mu mogu ponuditi? Novi izazov, Modrić se bliži kraju karijere, a s Realom već ima sve, pojedine trofeje po nekoliko puta, a s ovom momčadi Intera mogao bi dodati još pokoji trofej u životopis. Novac mu vjerojatno nije problem jer mu Inter nudi 8,000.000 eura po sezoni, naspram milijun više koliko nudi Real, a što ne možeš s osam milijuna eura, što ne bi mogao s devet, stoga, Modriću financijska strana cijele priče nije toliko bitna.

Također, u Milanu već praktički ima „hrvatski geto“, Vrsaljko, Perišić i Brozović već su na njegovoj strani ulice, a na suprotnoj su još Kalinić, Strinić i Halilović pa bi imao s kim putovati na okupljanja reprezentacije.

Odšteta nije problem Interu, pitanje je jedino hoće li Real pristati na opciju godišnje posudbe od 15 milijuna eura uz opciju otkupa dogodine za 50, na kojemu Nerazzurri inzistiraju s obzirom na to da su već dosta potrošili ovo ljeto. Eventualno bi mogao zaraditi na prodaji Joaa Marija, Mathiasa Vecina ili Roberta Gagliardinija, koji su postali višak dolaskom svih tih silnih veznjaka.

Modrić će idući tjedan sjesti za stol s Perezom i suprugom Vanjom Modrić, inače licenciranom agenticom, a mnogo toga će biti jasnije po završetku sastanka. Odluči li Luka kako mu je potreban novi izazov, Perez mu nema pravo stajati na putu jer je Realu dao sve što je mogao, možda je vrijeme za nešto novo.

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Luka ModrićPredrag Mijatovićtransferiprijelazni rok

Ostale Vijesti