Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Murić bi mogao na Bliski istok, dva milijuna eura od Dinama neće u blagajnu Rijeke

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 18:58

Iz izvora bliskih klubu doznajemo da Dinamo nije i neće poslati ponudu za sedmicu Rijeke.

Pomalo senzacionalistički zazvučala je vijest koja se danas mogla čuti na Korzu. Naime, pojavila se priča da je Dinamo navodno spreman za Roberta Murića ponuditi dva milijuna eura. Aktualni hrvatski prvak je prije 20 dana dogovorio prvi zimski transfer kad je u Maksimir iz Osijeka stigao Petar Bočakaj, ali njegov prijatelj Robert Murić ipak će teško put Zagreba.

Kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, Dinamo nije poslao ponudu za sedmicu Rijeke. On je, uz naravno prvog topnika lige Josipa Drmića, ove sezone najbolji igrač Rijeke pa tako nije nikakvo iznenađenje da se Murića povezuje s velikim brojem klubova, ali vijest o njegovom možebitnom transferu u Dinamo trenutno nema neku čvrstu uporišnu točku.

Još ljetos je Rijeka bila blizu toga da završi transfer Roberta Murića u Al-Ain. Utakmica protiv Hiberniana trebala mu je biti posljednja u dresu Rijeke, ali u konačnici je transfer propao. Poznati su bili i detalji cijelog posla, ali isti se na kraju nije ostvario iz nepoznatih razloga. Rijeka je na ime odštete trebala dobiti milijun eura, ali šest mjeseci kasnije iz kluba su sigurno sretni što je Murić, barem do siječnja, ostao na Kvarneru.

Samo u HNL-u Murić je trenutno na sedam pogodaka i šest asistencija u 15 nastupa ove sezone. Više od njega zabijali su tek Dabro, Jakoliš, Livaja i Drmić, ali zato nitko nije imao više asistencija od 25-godišneg Zagorca te je on trenutno prvi asistent lige.

Dobre igre nisu prošle nezapaženo, kako kod drugih klubova, tako ni kod popularnog Transfermarkta. Na početku sezone, Murić je vrednovan kao igrač od dva milijuna eura, dok je od pretposljednjeg dana 2021. godine 'težak' tri milijuna eura.

Mišković ne bi imao ništa protiv prodaje, ali teško je za očekivati da će Murića kupiti Dinamo. Prije godinu dana, Dinamo je za dva igrača Rijeke – Daniela Štefulja i Ivana Nevistića – kombinirano izdvojio četiri milijuna eura, dok bi polovicu od tog iznosa, navodno, Plavi bili spremni izdvojiti i za Murića.

No, te navode da će Dinamo dovesti Murića te da je za njega spreman izdvojiti dva milijuna eura treba uzeti s velikom dozom rezerve. Znate kako se ono kaže, u prijelaznom roku je sve moguće i nikad ne reci nikad, ali trenutna situacija je takva da prije Murića Plavi gledaju nekoliko drugih igrača za toj poziciji.

Doduše, treba istaknuti kako bi Murić uistinu mogao ovog siječnja napustiti Rujevicu, ali zasad je puno realnije da njegovo sljedeće odredište budu Ujedinjeni Arapski Emirati. Novu godinu Murić je dočekao u Dubaiju, a tko zna, možda se na to putovanje odlučio kao svojevrsnu 'izvidničku' misiju kako bi vidio kakvi su uvjeti života na Bliskom istoku…


Tagovi

Robert MurićUAEHNK RijekaRijekaDinamo Zagrebnogometni transferitransferi

Ostale Vijesti