REUTERS/Tony Obrien
REUTERS/Tony Obrien

Možda dogodine: Millwall ispao iz Fa Kupa, Crystal Palace slavio u malom derbiju Londona, izletili i prvi favoriti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 08.01.22. | 17:05

Proračanstvo legendarnog djeda iz Mućki se ove godine neće ostvariti.

Jednom su bili itekako blizu. Bila je to 2004. godina, Millwall je došao do finala ovog kultnog natjecanja. Činilo se da je vrijeme zbilja tu. Proročanstvo Delboyeva i Rodneyeva oca koji je izrekao tu nezaboravnu rečenicu da će Millwall osvojiti kup bilo je na svega 90 minuta od ostvarenja, ali Manchester United je bio prejak. Pobijedili su 3:0 i tako zapečatili ovu priču do daljnjega.

Ipak, svake godine Millwall kao stabilni drugoligaš bez pretjeranih ambicija za ulazak u društvo najboljih, daleko dogura u FA Kupu i tako barem na trenutak zagolica maštu svojim navijačima da je osvajanje ovog trofeja moguće. Ove godine snovi su trajali svega jednu utakmicu jer je Crystal Palace jednostavno bio bolji i zasluženo prošao dalje. Konačni rezultat 2:1 za goste.

Krenulo je odlično za domaće na kultnom The Denu. Afobe je u 18. minuti doveo Millwall u vodstvo, premda dobar dio zasluga za loptu u mreži snosi Jack Batland. Okupljeni navijači su bili u deliriju, mnogima mrski Millwall je opet bio na pragu prolaska u daljnju fazu natjecanja, iako smo tek gledali prvu polovicu prvog poluvremena.

Patrick Viera je, nakon 45 minuta nogometa i negativan rezultat shvatio kako će se teško provući dalje pokraj nabrijanih domaćih Lavova. Kombiniranoj jedanaestorici je trebao brzi gol ili pak neki trenutak inspiracije pojedinca, što najčešće i jest jezičak na vagi koji prelama ovakve utakmice protiv čvrstih i kompaktnih protivnika. Taj čovjek prevage je bio Olise. S pogotkom i asistencijom (uz još jednu odličnu utakmicu Chelseajeva Conora Gallaghera) Palace je u drugom poluvremenu utišao navijače domaćih i tako s dva prava poteza odnio slavlje prolaska u četvrto kolo ovog natjecanja u obližni Croydon, kvart na krajnjem jugu grada.

Prvo je Conor odradio pas na otprilike tridesetak metara od gola, ravno u noge Oliseu koji je zauzeo desnu stranu igrališta. Očekivao se centaršut u peterac, ali ovaj 20-godišnji Francuz ima neke druge ideje. Odlično se oslobodio svog čuvara i plasiranim udarcem prevario vratara Longa koji je samo gledao kako lopta od stative ulazi u mrežu za 1:1.

Nekoliko minuta kasnije, opet Olise terorizira desnu stranu igrališta, ovog puta uz dva čuvara preko kojih je morao na centaršut. Mateta je pravovremeno ispratio loptu i zabio za 2:1. Millwall nije imao rješenja za Olisea koji se pokazao kao pun pogodak. Kupljen je iz Rradinga za nešto manje od 10 milijuna eura, ima izuzetno neugodnu ljevicu i svakako je pokretačka snaga za ekipu uz podjednako perspektivnog Gallaghera. Gol pronađite OVDJE

Millwallu ostaje njegov Championship, gdje iz sezone u sezonu poprilično stabilo održavaju svoj drugoligašski status. Onda se pojavi FA Kup koji iz godine u godinu otvara pitanje te neostvarene sudbine. Millwall ove sezone neće podići trofej, ali kako bi često rekao Delboy, “iduće godine, u ovo vrijeme, bit ćemo milijunaši.”

Što se ostalih utakmica tiče, veliko iznenađenje je priredio bivši prvoligaš Huddersfield izbacivši Burnley rezultatom 2:1. Kasnije poslijepodne nas čeka još nekoliko zanimljivih susreta gdje će se prvoligaši dobrano namučiti protiv uvijek raspoloženih niželigaša. Od svega će najviše profitirati publika koja ima rijetku priliku vidjeti ovakav suživot vrhunskih profesionalaca i nogometnih entuzijasta koji za plaću zarađuju na puno manjim travnjacima.

FA Kup, treće kolo, rezultati

Petak

Swindon Town - Manchester City 1:4

Subota

Mansfield Town - Middlesborough 2:3

Bristol City - Fulham nakon produžetaka 0:1

Burnley - Huddersfield Town 1:2

Coventry City - Derby County 1:0

Hartepool United - Blackpool 2:1

Millwall - Crystal Palace 1:2

Barnsley - Barrow 5:4 nakon produžetaka

Berham Wood - Wimbledon 2:0

Kidderminister - Reading 2:1

Leicester City - Watford 4:1

Newcastle - Camabridge 1:0

Peterborough - Bristol Rovers 2:1

Port Vale - Brentford 1:4

QPR - Rotherham penali

WBA - Brighton 1:2 nakon produžetaka

Wigan - Blackburn 3:2

Birmingham - Plymouth 18:30

Chelsea - Chesterfield 18:30

Hull - Everton 18:30

Swansea - Southampton 18:30

Yeovil . Bournemouth 18:45

 




Tagovi

MillwallCrystal PalaceFA Cup

Ostale Vijesti