REUTERS/Dilara Senkaya
REUTERS/Dilara Senkaya

Mourinho slaže momčad za naslov, ali bez Edina Džeke

uto. 23.07.24. | 18:14

Fenerbahce je doveo već nekoliko 'kapitalaca', a na njima ne misli stati...

Turski viceprvak Fenerbahce prošlu sezonu turske Süper Lig završio je s 99 osvojenih bodova. No, niti 31 pobjeda i samo jedan poraz u 38 kola nisu im bili dovoljni za naslov prvaka. Fener je, naime, posljednje tri godine prvenstvo završio na drugom mjestu, a posljednji (19.) naslov osvojili su 2014., dakle prije 10 godina. Od tada imaju šest 'srebra' čime su se prometnuli u najvećeg gubitnika Turske. Fenerovi glavni rivali su, recimo, u međuvremenu osvojili pet naslova prvaka (Galatasaray), odnosno tri (Besiktas).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Crnu seriju i gledanje u leđa najvećim rivalima u žuto-plavom dijelu Istanbula žele pošto poto prekinuti. Najveći transfer-kapitalac ovog ljeta nije igrač već trener. Ako netko zna osvajati trofeje, posebno u uvodne dvije sezone stolovanja u klubu, onda je to Jose Mourinho kojem će Fenerbahce biti 10. klub u karijeri. Dolazak Mourinha, dakako, moraju popratiti i adekvatna pojačanja. Ta, ne bi Portugalac pristao doći u Fener da mu uprava nije 'garantirala' momčad dostojnu naslova prvaka Turske!

Fener je, za početak, otkupio ugovore Caglara Söyüncüa (8.5 milijuna eura) iz Atletico Madrida, odnosno Rade Krunića (3.5) iz Milana, dvojca koji je prošlu sezonu proveo na posudbi i zadovoljio upravu (i Mourinha). Fener je, potom, doveo Oguza Aydina, desnokrilnog napadača iz Alanyaspora, Leventa Mercana (lijevog beka) iz Karagümrüka, a potom su sletjela i dva 'kapitalca' - Cenk Tosun stigao je kao slobodni igrač iz Besiktasa dok je Allan Saint Maximin stigao na jednogodišnju posudbu iz Al Ahlija.

Fener (i Mourinho) tu ne misle stati. Strani mediji navode kako će novi 'kapitalac' u Istanbul stići iz Seville. Fener će marokanskog napadača Youssefa En-Nesyrija platiti 20 milijuna eura. Njegovim dovođenjem Fener bi ostao na četiri napadača. Michy Batshuai je u kontroverznom transferu prešao u Galatasaray (on je i jedini 'ozbiljni' odlazak iz svlačionice), dakle, ostaju Tosun, En-Nesyri, bivši hajdukovac Umut Nayir i 'budući hajdukovac' Edin Džeko. Naime, nakon Tosuna i En-Nesyrija Mourinho bi volio dovesti i Luku Jovića iz Milana ili, alternativno, Beta iz Evertona. Tim akvizicijama bi, čini se, definitivno dao Džeki do znanja kako na njega više ne računa čime bi dodatno otvorio vrata legendarnom napadaču iz susjedne BiH da ovog ljeta pojača Majstora s mora.

Sve u svemu, o potencijalnim pojačanjima Fenera još ćemo se naslušati ovog ljeta, a već sada možemo reći kako će u idućoj sezoni imati momčad koja će konkurirati Galati i Besiktasu u nastojanju da prekine 10-godišnju seriju bez titule. (N.R.)

Moguća postava Fenerbahcea:

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FenerbahçeJose MourinhoSuper Lig

Ostale Vijesti