Monchi u Sevilli želi nasljednika Sergija Aguera

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.09.20. | 08:30

Bilo bi to sjajno pojačanje.

Usprkos stanovitoj financijskoj krizi, španjolska Sevilla, osvajač Europske lige i četvrta momčad La Lige, aktivna je u prijelaznom roku. Stigli su Bono, Suso, Oscar Rodriguez i naš Ivan Rakitić, a nova meta je Ezequiel Barco. Barem prema pisanju Jorgea Baravallea, argenitnskog novinara Fox Sportsa.

Još 2016. kad se sa 17 godina pojavio u argentinskoj Superligi proglašen je za nasljednika Sergija Aguera. Obojica su karijeru započeli u Independienteu, a dijele i, nećemo reći niski rast već ‘’nisko težište’’, što za sobom nosi određene karakteristike. Kontrola lopte, osjećaj za gol, dobar udarac, sve se to može navesti pod kvalitete u CV-u obojice nogometaša.

2018. se očekivalo da ća karijeru nastaviti u žarištu nogometne kvalitete naše planete, Eruopi. No donio je odluku da će privremeno karijeru, odnosno igračke karakteristike nastojati probati na višu razinu dići u sjevernoameričkoj MLS ligi, gdje je prešao u Atlanta United za 12,3 milijuna eura. Tek što je izišao iz tinejdžerskih godina, uz svoje ime ima 11 golova i deset asitencija za klub iz grada Coca-Cole.

Sevilla nudi najviše 14 milijuna eura, no Amerikanci ga ne žele pustitit za manje od 25, što se u ovim trenucima i uzevši u obzir stanje u kojem se nalazi španjolski klub, čini nerealnim. S druge pak strane, logično je da se želi zaraditi na igraču. Naredni dani i tjedni otkrit će nam u kojem smjeru će pregovori otići, no Barco se svakako čini kao igrač po Sevillinu ukusu.

Nameće se dojam da bi se jako dobro na terenu razumio sa zemljakom i trenutno možda najboljim igračem Andalužana, Lucasom Ocamposom, a sâm Barco može igrati i poziciju drugog napadača kao i krila.

 

 

(foto: USA TODAY Sports)


Tagovi

Ezequiel BarcoSevillaMonchitransferiIndependienteAtlanta UnitedMLS

Ostale Vijesti