Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Momo Yansane više nije igrač Rijeke, dvije godine Torpedirat će Erovnuli ligom!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.07.24. | 14:04

Nije se našao na popisu putnika za austrijski dio priprema, a prije nego što se Sopićeva družina vratila na Kvarner, on je već pronašao novi angažman.

Gvinejac Momo Yansane nakon nešto više od pola godine napušta Kvarner. Iako je ugovorno bio vezan s Rijekom do kraja sljedeće sezone, Yansane je ispao iz svih kombinacija Željka Sopića te je na neki način bio primoran pronaći novog poslodavca. I pronašao ga je u Gruziji. Yansane, kojem igranje u tom dijelu Europe nije strano (igrao je u Bjelorusiji i Moldovi), sada je postao novi član Torpedo Kutaisija s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka na ime odštete neće dobiti ništa, ali će barem uštediti na njegovim primanjima. Koja, doduše, nisu bila prevelika, ali svaka ušteda je dobra. Pogotovo u situaciji u kojoj se Rijeka sada nalazi.

Yansaneu je najbolja utakmica u dresu Rijeke bila ujedno i prva koju je odigrao kad je protiv Libertasa u Kupu postigao dva pogotka. Mnogi su pomislili tada kako bi Gvinejac mogao biti novi 'jackpot', ali s vremenom se pokazalo kako njegova kvaliteta jednostavno ne odgovara kvaliteti ostalih igrača Rijeke, kao ni samoj ligi.

Zanimljivo, Rijeka je za Yansanea platila odštetu (oko 100 tisuća eura), a nešto više od pola godine kasnije puštaju ga u Gruziju besplatno. No, ako ne ništa, Sopić se barem 'riješio' igrača koji od starta nije bio po njegovoj volji i prema kome je ispaljivao otrovne strelice i prije nego što ga je prvi put vidio u kopačkama. Yansanea, dakle, više nema, a ako se u klubu kojim slučajem odluče napraviti oproštajni video u kojem će se istaknuti njegovi pogoci i asistencije, izuzev ranije navedena dva 'komada' niželigašu iz Novske, još će se morati ubaciti jedna asistencija protiv Rudeša u HNL-debiju protiv Rudeša. Još nešto? Može, ali s treninga… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Momo YansaneHNK RijekaRijekaGruzijaTorpedo

Ostale Vijesti