Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Momčad je druga, ali junak je isti - Sandro Nemilosrdni! Rog kao nekad, Cordoba 'na motoru'...

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 24.08.24. | 22:22

Jakirović je rotirao momčad, Dinamo nastavio pobjednički niz protiv neugodne Gorice (2-1)

Dinamo je nastavio niz, peta utakmica sezone, peta pobjeda. Gorica je pružila dobar otpor, mogla i ozbiljnije ugroziti Dinamovu pobjedu, ali piše se konačnih 2-1.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Može Sergej Jakirović promijeniti gotovo cijelu udarnu postavu, može Gorica na trenutke biti i neugodan protivnik, izvoditi korner za kornerom i prijetiti izjednačenjem, pokazati da je Dinamo u ovom sastavu ipak nešto ranjiviji, ali rasplet je ove sezone zasad uvijek isti. Svaki će se put ukazati Sandro Kulenović i zabiti kad god može. Nakon dva gola Qarabagu, zabio je i dva Gorici, sad je već na sedam pogodaka ove sezone, pet u HNL-u, dva u Europu. Zabio nije jedino Osijeku. Kakva eksplozija Sandra Nemilosrdnog, jednostavno, ne prestaje 'trpati'.

Znatiželjan je, vjerujemo, bio i sam Jakirović, kako će ova 'druga' momčad odgovoriti na priliku, koju je dobila i može li i dalje nastaviti ovako radikalno rotirati u HNL-u. Jer, ritam na dva fronta bit će nemilosrdan (poput Kulenovića), treba imati svježih snaga u svlačionici. Čak je osam igrača promijenio Dinamov trener u odnosu na utakmicu s Qarabagom, ostali su u prvih 11 samo Nevistić, Pjaca i Mmaee. Trebao je pauzirati i Mmaee, ali je Ogiwara 'osjetio' mišić na dan utakmice, iz predostrožnosti je propustio susret. Odlučio je stoga Jakirović promijeniti i formaciju, zaigrao je s trojicom u zadnjoj liniji, a Cordoba se pridružio Kulenoviću u napadu. Krenuo je Dinamo odlučno, u jakom presingu i već u šestoj minuti došao do vodstva. Marko Rog, s kapetanskom trakom na ruci, u 'trepavicu' je s lijeve strane pogodio Sandra Kulenovića, a on glavom poentirao.

Očekivala se nakon tog pogotka Dinamova rapsodija, dominantna partija, no ubrzo su Modri spustili nogu s gasa, a Gorica je krenula po pogodak. Bilo je 'vatre' u Dinamovom šesnaestercu, imala je Gorica nekoliko kornera i opasnih situacija, pucao je Kapulica pokraj gola, zatim Kolar nije stigao nakon jedne pogreške 17-godišnjeg Pavića, koji je u tim rotacijama dobio šansu od prve minute. Ipak, najbliži je pogotku bio Ndockyt, njegov je udarac prošao malo pokraj vratnice. Djelovao je Dinamo nekako usporeno u tim trenucima, pomalo nezainteresiran za obranu. A onda se na nekoliko opet probudio. Od 29. do 32. stvorili su Modri četiri velike šanse. Prvo je Kačavenda, nakon ubačaja Pjace glavom pucao u Radoševića. Zatim je Bernauer, inače često sklon 'bedastoćama' u obrani, gađao s 20-ak metara, pokraj gola. Onda sjajna akcija Rog-Kulenović-Rog, koju je potonji završio udarcem pokraj gola. Nije bilo daleko... Moramo istaknuti Roga, odigrao je 76.minuta odlično, na visokoj razini, podsjetio je na neke stare dane. Nije čudno da je zaslužio pljesak kad je izlazio, ustali su i Dinamovi pričuvni igrači i nagradili ga aplauzom. Nedostaje mu još samo pogodak za puni dojam, još je jednom u drugom dijelu bio vrlo blizu.

Gorica nije do kraja prvog dijela iskoristila svoje šanse, a Dinamo to zna kazniti. Mijenjao je Jakirović na poluvremenu neprimjetne Pjacu i Kačavendu, uveo Hoxhu i Sučića, a Dinamo je zabio - iz kontre. Opet su Goričani pritiskali Dinamov šesnaesterac, no, Bernauer je ispucao loptu, Hoxha lijepo proigrao Cordobu, koji je bacio Mikanovića na tlo, vrhunski dodao Kulenoviću. A on - hladno! Činilo se da je Radošević kod oba gola bio blizu, ali, zapravo, protiv Kulenovića nije imao šanse. Izgledalo je u tim trenucima da je Dinamo prelomio utakmicu, da je Gorica posustala i da će do kraja susreta još koja lopta završiti u mreži gostiju. I mogla je...

Promašio je jednom Kulenović, Rog, jednom Sučić, opasan je bio Cordoba. Ide kao na motoru, brz je kao kobra, stalno izmigolji i nađe se u šesnaestercu. Još malo mora pohvatati kretnje, pogotovo u ulozi napadača, ali doista je, zasad, dobitak. Imao je i on veliku priliku, prebacio je Radoševića, a Krizmanić je čudesno izbacio loptu s gol-crte. Dinamo je dominirao, Jakirović mijenjao, dao minute i Vrbančiću, Noi Mikiću, Mislavu Ćutuku, počeo je uvoditi Dinamovu budućnost u sadašnjost. Mijenjali su se i kapetani, nakon Roga traku je uzeo Kulenović, a kad je on izašao, čast je dobio Nevistić.

Ipak, Gorica je u nadoknadi došla do počasnog pogotka. Zaspao je opet Bernauer, Pršir mu je došao iza leđa i iskoristio savršeno dodavanje Majstorovića. Ali, nisu Goričani ipak mogli do senzacije i remija, za to su trebali puno manje promašivati. Jer, Dinamo, u kojem god sastavu igrao, promašaje kažnjava. Pogotovo s Kulenovićem na terenu!

Dinamo – Gorica 2-1

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 9644 (izdanih ulaznica). Sudac: Ante Terzić (Podstrana). Pomoćnici: Vice Vidović (Split) i Ivan Starčević (Bjelovar). VAR: Mario Zebec (Cestica). AVAR: Deni Grofelnik (Valpovo).

Dinamo: Nevistić –Bernauer, Mmaee, Torrente – Špikić (od 84.Mikić), Kačavenda (od 46.Šučić), Pavić, Rog (od 76.Vrbančić), Pjaca (od 46.Hoxha) – Cordoba, Kulenović (od 88.Ćutuk). Trener: Sergej Jakirović.

Gorica: Radošević – Mikanović (od 82.Majstorović), Krizmanić, Maloča, Leš, Štiglec (od 82.Sušak) – Kapulica (od 46.Šlogar), Čaić (od 46.Sagna), Pršir, Ndockyt – Kolar (od 82.Majić). Trener: Rajko Vidović.

Strijelci: 1-0 – Kulenović (6., Rog), 2-0 – Kulenović (57., Cordoba), 2-1 – Pršir (90., Majstorović).

Žuti kartoni: Mmaee; Sagna.

Crveni kartoni: -



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaSergej JakirovićMarko RogSandro KulenovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti