ANTONIO BRONIC/Action images
ANTONIO BRONIC/Action images

Modrić postao drugi najstariji strijelac reprezentacije, ispred njega ostao samo bivši izbornik

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.03.21. | 11:50

Zabio je gol s 35 godina, šest mjeseci i 21 danom te iza sebe ostavio Ivicu Olića, koji je zabio sa sedam dana manje.

Ništa bez Luke Modrića. Vidjelo se to sinoć, kada su se stvari pokrenule tek po njegovom ulasku u igru. Da stvar bude zanimljivija, Modrić je i zabio, a taj pogodak uvrstio ga je na još jednu listu slavnih. Barem kada je u pitanju hrvatski nogomet.

Naime, Modrić je sinoć postao drugi najstariji strijelac u dresu reprezentacije. Zabio je gol s 35 godina, šest mjeseci i 21 danom te iza sebe ostavio Ivicu Olića, koji je zabio sa sedam dana manje.

Na samom vrhu ove ljestvice je bivši izbornik, a današnji trener Monaca, Niko Kovač, koji je zabio Kazahstanu u rujnu 2008. godine. Imao je tada 36 godina, 10 mjeseci i 22 dana. Hoće li ga Modrić prestići teško je reći, no lako izračunati da bi u tom slučaju morao nositi kockasti dres na sebi još barem godinu i pol dana.

Podsjetimo, kapetan Modrić prvi je pogodak za reprezentaciju zabio daleke 2006. godine, kada je Hrvatska s 2:0 slavila protiv Italije. Od tada je mreže protivnika parao 17 puta.

Prije nekoliko dana postao je rekorder po broju nastupa, sada je postao drugi najstariji strijelac i s nestrpljenjem čekamo da vidimo u koju će se sljedeću knjigu povijesti upisati najbolji igrač hrvatske reprezentacije u povijesti.

Inače, u top pet s ovog popisa najstarijih strijelaca još ulaze Davor Šuker i nedavno preminuli Cico Kranjčar. Aktualni predsjednik HNS-a zabio je s 34 godine i tri i pol mjeseca reprezentaciji Bosne i Hercegovine, dok je Cico s dva mjeseca manje precizan bio protiv Rumunjske.



Tagovi

Luka ModrićNiko KovačIvica OlićHrvatska nogometna reprezentacijaDavor ŠukerCico Kranjčar

Ostale Vijesti