Germanijak
Germanijak

Modri uz veliku muku prošli Banjole, morali zaigrati i Petković i Mišić

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 25.09.24. | 14:33

Nova neuvjerljiva partija Dinama

Sasvim je jasno da je Dinamo u krizi. Dokazao je to i ogled protiv Banjola u Kupu koji su Modri pobijedili s 3-1, ali daleko je to bilo od neke lepršave i uvjerljive igre i komotnog prolaska. Očito su igrači Modrih u grču, nema neke ideje igre, a v.d. trenera Sandro Perković je morao s klupe aktivirati i Brunu Petkovića i Josipa Mišića kako bi si osigurao pobjedu...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo je, jasno, u prvim minutama imao sav posjed i sve se odvijalo na polovici domaćeg sastava.

I već u šestoj minuti stigao do prednosti. Ristovski je prekinuo napad domaćih, Pavić dao za Kačavendu, a ovaj u for gurnuo Špikića. Ofenzivac Modrih je zatim lagano poentirao u dugi kut za vodstvo Modrih.

Na 2-0 podignuo je Sandro Kulenović. Dugu loptu je prihvatio Špikić pa uposlio Kulenovića koji je lagano peontirao za 2-0.

U 17. minuti se javio i domaćin! Nakon kornera je usamljen u kaznenom prostoru ostao Miljanić, ali glavom je puao ravno u vratara Zagorca.

A u 22. minuti su domaćini i zabili, no slavlje je bilo kratkog vijeka, budući da je označeno zaleđe.

Motivirani Kulenović se našao u novoj prilici u 29. minuti, izašao je sam pred vratara Tepšića, međutim, domaća 'jedinica' je sjajno ukrotila njegov pokušaj.

Da Dinamo i dalje nije u najboljem stanju, savršeno je demonstirala situacija iz 34. minute. Nakon katastrofalne reakcije obrane Modrih, lopta je odskakutala na Kamenickog na drugoj stativi koji je probušio Zagorca za smanjenje vodstva.

Razbudio je primljeni pogodak Dinamo, pa je Stojković u 38. gađao druge rašlje, no njegov udarac je vratarskom bravurom obranio Tepšić.

Dinamo u prvom dijelu nije bio toliko uvjerljiv koliko se očekivalo, dok su domaćini na krilima sjajnog Tepšića i gola Kamenickog sigurno nadišli sva očekivanja.

Perković je na poluvremenu odradio dvije zamjene: Cordoba je zamijenio Hoxhu, a Ademi Stojkovića. Osjetio je da mu treba više mirnoće u veznom redu, ali i prodorsnoti prema naprijed.

Špikić je u 52. minuti primio loptu na desnoj strani, ušao u sredinu i pucao, ali ipak preko vrata Tepšića.

Na utakmicu su pristigli i Bad Bluy Boysi, njih 300-njak.

Konačno je i Dinamo zabilježio ozbiljnu prijetnju. U 61. minuti Cordoba je zaprijetio izravno iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla malo pored desne vratnice.

Perković je zamjenama tražio potrvdu pobjede, zagrijavali su se sredinom drugog dijela Mišić i Petković ,a u igru je prije njih ušao Mbuku umjesto Špikića.

Za to vrijeme nije bilo dosadno na tribini gdje su bili smješteni BBB-i...

Da je vrag odnio šalu, Perković je shvatio u 79. minuti kada je u igru ubacio i Petkovića i Mišića koji su ušli umjesto Kulenovića i Kačavende.

I onda je Ademi riješio pitanje pobjednika u 86.minuti: Pierre-Gabriel je fino ubacio, tražio Ademija koji preciznim trzajem glavom zabija za 3-1.

Odmah nakon toga Petković je uzeo loptu vrataru Tepšiću, poslužio povratnom Cordobu na ziceru koji je upisao jedan od onih promašaj koji spadaju u rubriku 'vjerovali ili ne'.

Na kraju, Dinamo je prošao dalje u osminu finala s ovih 3-1.

Banjole – Dinamo 1-3

Banjole. Stadion: Prematinka.

Sudac: Dario Kulušić (Šibenik).

Strijelci: 0-1 Špikić (6., Kačavenda), 0-2 Kulenović (11., Špikić), 1-2 Kamenicki (34.), 1-3 Ademi (86., Pierre-Gabriel)

Žuti karton: Špikić, Kulenović, Pierre-Gabriel (Dinamo), Kamenicki, Hairlahović, Floridan (Banjole).

Banjole (4-2-3-1): Tepšić – Kamenicki (76., Hrelja), Hoxha, Ćosić (76., Luchesi), Vujica (76., Floridan) - Dadić, Ivanošić - Hairlahović (81., Miškulin), Salihović, Antanasković - Miljanić

Dinamo (4-1-4-1): Zagorac - Pierre-Gabriel, Ristovski, Torrente, Ogiwara – Pavić – Špikić (68., Mbuku), Kačavenda (79., Mišić), Stojković (46., Admi), A. Hoxha (46., Cordoba) – Kulenović (79., Petković).

Parovi 1/8 finala Kupa

Bjelovar – Dinamo, Mladost Ždralovi – Hajduk, Bednja – Rijeka, Dugopolje – Lokomotiva, Slavonija – Osijek, Varaždin – Gorica, Rudeš – Istra 1961, Šibenik – Slaven Belupo.

Okvirni termin je 30. listopada, ali poštuje se i dogovor klubova.



Tagovi

GNK DinamoNK BanjoleHrvatski nogometni kupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti