Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Močinić, Vargić i Čagalj u stožeru Radomira Đalovića, uskoro im se priključuje još jedan bivši igrač Rijeke

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 15.08.24. | 18:17

Na Kvarneru ga očekuju do kraja tjedna.

Radomir Đalović protiv švedskog Elfsborga imat će trenerski debi na klupi Rijeke. Željko Sopić otkaz je dobio u ponedjeljak, dan nakon utakmice s Varaždinom, a iako je u tom ogledu momčad s Kvarnera podbacila odigravši 0-0, rezultat s te utakmice, ali i rezultati općenito, nisu bili razlog zašto se predsjednik Mišković odlučio zahvaliti zagrebačkom strategu na suradnji.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Istaknuo je Sopić potom da ga je otkaz iznenadio, ali uz njega, Rijeku je napustio i njegov stožer kojeg je isto potom trebalo nadomjestiti. Umjesto Marija Jozića, trenera vratar, Radomir Đalović prvoj je momčadi priključio Ivana Vargića, dok će umjesto Darija Grabušića i Ivana Ćukovića novi pomoćnici glavnog trenera Rijeke biti Ivan Močinić te Igor Čagalj.

Spomenuti trojac otputovao je u Švedsku gdje Riječane očekuje druga utakmica trećeg kvalifikacijskog kola za Europsku ligu protiv Elfsborga, a zanimljivo je kako bi ih po povratku na Kvarner na Rujevici mogao dočekati još jedan stari znanac i još jedan bivši igrač Rijeke koji bi također trebao postati novi pomoćni trener Rijeke, a to je Davor Landeka.

Landeku i Đalovića veže veliko prijateljstvo iz igračkih dana kad su zajedno bili prvotimci momčadi s Kvarnera, stoga njegov dolazak u Rijeku i nije tako veliko iznenađenje. Uostalom, pamti se i dalje kako je Đalović, nakon što je s Crnom Gorom odigrao 0-0 s Englezima na Wembleyju, rekao da ga reprezentativci Tri lava nisu impresionirali te da je Landeka 'bolji igrač od Gerrarda'. Inače, Landeka je nogometnu karijeru okončao u ljeto 2023., a posljednjih godinu dana radio je kao sportski direktor Posušja.

Rijekin dres Landeka je nosio tri sezone, a ukupno je za momčad s Kvarnera odigrao 84 utakmice. (I.A.S.)



Tagovi

Radomir ĐalovićHNK RijekaRijekaIvan VargićIvan MočinićIgor Čagalj

Ostale Vijesti