Damir Spehar/ PIXSELL
Damir Spehar/ PIXSELL

Mlakarov 'naklon' i Melnjakova raketa uz Sentićevu obranu jedanaesterca donijeli Hajduku prolaz u Kupu

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 08.11.22. | 15:50

Bijeli nastavljaju put ka obrani prošlosezonskog trofeja

Još jednu kvačicu na putu ka obrani trofeja Kupa može staviti momčad Hajduka. U osmini finala ugostili su ih Mladost Ždralovi u Bjelovaru, a slavili su Splićani protiv ambicioznog trećeligaša s 2:0.

Bijeli nisu htjeli prepustiti ništa slučaju, a trener Mislav Karoglan poveo je najjače raspoložive snage na put i pokazao da opuštanje nije opcija. Ipak, od prve minute odlučio dati priliku mlađim igračima poput Rokasa Pukštasa i Dominika Prpića, a u prvih 11 krenuo je i veznjak Jani Atanasov. Odlučio Karoglan početi i s najzvučnijim imenima poput Marka Livaje, Filipa Krovinovića, Chidozie Awaziema, Stipe Biuka, Daria Melnjaka te Karla Sentića i Jana Mlakara.

Shatili su od početka Splićani ulogu favorita i tako krenuli u utakmicu. Kružili su po protivničkoj polovici, a prvi opasan trenutak za vratara domaćih Ilinčića bio je u 13. minuti. Odlučio se tad Krovinović okušati svoj udarac s 30-ak metara, a lopta je završila na gredi. Nastavili su Bijeli pritiskati pa smo ponovno vidjeli opasnost pred vratima domaćih i u 18. minuti.

Atanasov je ubacio iz kornera u kazneni prostor domaćih, a Prpić je ostao sam na pet metara i uputio udarac glavom koji je uspio obraniti Ilinčić.

Nagrada za napade stiže u 33. minuti kad je Livaja ušao u kazneni prostor do lijeve stative, a na drugoj pronašao Mlakara koji je glavom pospremio loptu u mrežu za 0:1.

Tu se otvorilo za Splićane koji su povisili vodstvo u 39. minuti. Filip Krovinović primio je jednu loptu duboko na lijevoj strani i primijetio pri vrhu kaznenog prostora Darija Melnjaka. Dodao je do lijevog beka koji se odlučio na udarac s ruba kaznenog prostora i iskosa sjajno pogodio u suprotni kut za 0:2.

To je i rezultat s kojim se otišlo na odmor. Imali su i domaći svojih prilika u prvom dijelu, povezali su nekoliko napada, imali jedan udarac koji je otišao izvan okvira, a sve je prošlo bez ozbiljnije opasnosti za Sentića.

Nastavili su hajdukovci napadati i u drugom dijelu. Zaprijetio je Livaja iz slobodnog udarca kojeg je sam izborio u 47. minuti, a lopta je završila iznad gola. Na drugoj strani domaći su čekali svoju priliku, a u 53. minuti za udarac se izborio Raužan koji je dobio loptu od Barabana, ali njegov pokušaj je završio pored gola. Samo četiri minute kasnije domaći su došli u priliku smanjiti nakon greške Awaziema. Ubacio je Franceković s desne strane na peterac, a tamo loptu rukom zaustavio stoper Hajduka. Sudac Čulina pokazao je na bijelu točku, a izvođač za Ždralove bio je iskusni Ivan Baraban. Odabrao je stranu, a Sentić ga je pročitao i obranio njegov udarac. Nije tu završila gužva i opasnost koju je na kraju očistio Fossati, a u toj gužvi se ozlijedio Sentić. Da se i drugi vratar nakon Lovre Kalinića ozlijedio veliku brigu bi imao Karoglan, no srećom po Bijele nastavio je Sentić s igrom.

Karoglan je u ovom susretu vidio priliku za minutažu još nekim mladim igračima pa je u 75. minuti u igru poslao Ivana Šarića i Ivana Krolu, a odlučio je odmoriti Krovinovića i Livaju umjesto kojih su Hajdukovi mladići ušli. U 85. minuti Krolo je ispitao budnost Ilinčića, odlučio se na udarac s 20-ak metara, lopta je išla pod gredu, a vratar domaćih ju je uspio odbiti u korner. Dvije minute kasnije Ilinčića je testirao i Atanasov iz slobodnog udarca, a vratar domaćih je ponovno bio na razini i ukrotio udarac veznjaka. Do kraja su Splićani priveli susret mirno do pobjede kojom nastavljaju put do obrane prošlogodišnje titule.

Mladost Ždralovi - Hajduk 0:2

Stadion: Bjelovar

Sudac: Ante Čulina (Zagreb); pomoćnici: Dario Kolarević, Mile Varivoda (Zagreb), četvrti sudac: Toni Dadić (Zagreb)

Strijelci: Jan Mlakar (33., Marko Livaja) 0:1, Dario Melnjak (38., Filip Krovinović)

Žuti kartoni: Chidozie Awaziem (Hajduk), Toni Bezina (Mladost Ždralovi)

Crveni karton: /

Mladost Ždralovi: Ilinčić, Ljuboja, Šuto, Abramović(od 75. Bošnjak), Herceg, Franceković(od 60. Guja), Brezina, Jakšić, Jajalo(od 84. Čoradš), Raužan(od 75. Kunštek), Baraban(od 60. Kožarić)

Hajduk: Sentić, Prpić, Awaziem(od 62. Simić), Melnjak, Fossati(od 62. Vuković), Atanasov, Krovinović(od 75. Krolo), Biuk, Pukštas, Mlakar, Livaja(od 75. Šarić)

 



Tagovi

HajdukMladost ŽdraloviHrvatski nogometni kup

Ostale Vijesti