Zvonimir Barišin/PIXSELL
Zvonimir Barišin/PIXSELL

Mladom veznjaku Bijelih milijunski transfer stavljen na čekanje zbog ozljede

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.08.24. | 08:02

Član Serie A spremio je ponudu za dovođenje kapetana srebrne generacije Hajdukovih juniora

Marko Capan (20), mladi veznjak Hajduka, nije doputovao u Slovačku s ostatkom momčadi na susret s Ružomberokom, a razlog je ozljeda, odnosno udarac koji je pretrpio na posljednjem treningu prije puta na Poljudu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Ljevonogi Bjelovarac bio je starter kod trenera Gennara Gattusa na priprema te u susretima s HB Tórshavnom, povjerena mu je uloga izvođača prekida te je privukao pozornost člana Serie A Parme koja se spremala odaslati ponudu u visini od milijun i pol eura.

Ne mora značiti da bi je Bijeli odmah i na prvu prihvatili, no odjek je bio da se radi o solidnoj sumi za mladića koji je bio kapetan srebrne generacije juniora te nakon toga odradio posudbu u Širokom Brijegu nakon koje je zaslužio poziv natrag s Poljuda.

Konkurencija u veznom redu je dolaskom Ivana Rakitića postala jača, Capan bi sigurno imao vremenskog prostora kod Gattusa u određenoj mjeri, a transfer je imao dobar tajming, međutim, sada su se Talijani za neko vrijeme povukli dok je član U21 reprezentacije izvan stroja na par tjedana.

Osim toga, ukoliko se uđe u skupinu Konferencijske lige, ostanak Capana koji bi poslužio u rotaciji, isto tako je bio opcija, pogotovto što se još čeka na povratak Mihaela Žapera nakon rehabilitacije.

Ovako, Parma će ga i dalje pratiti kada se Capan oporavi, pa bi do eventualne selidbe u Serie A moglo doći u zimskom prijelaznom roku.



Tagovi

Marko CapanozljedaHajdukRužomberokGennaro GattusoIvan RakitićMihael ŽaperParmaSerie AKonferencijska ligaHrvatska nogometna ligaŠiroki BrijegLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti