Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Mladi Vatreni na ispitu generacije: Pobjeda vodi na korak do Eura, ali protivnik je veliki favorit

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 10.09.24. | 08:01

Utakmica se igra s početkom u 19 sati, a prijenos je na Max Sport 1 kanalu.

Novi izbornik U21 reprezentacije Hrvatske Ivica Olić startao je na novom poslu pobjedom, ali malo koga je to oduševilo. Mladi Vatreni su u debiju novog izbornika uz puno muke pobijedili Ovčje Otoke s 2-1, pri čemu je naša selekcija oba pogotka zabila s bijele točke. No, jedino što je bilo bitno su tri boda, jer ona su nas stavila u sjajnu poziciju uoči nastavka kvalifikacija. Naime, danas Hrvatsku očekuje dvoboj protiv vršnjaka iz Portugala, a pobjedom bi upravo od njih preuzeli čelno mjesto na ljestvici skupine G.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica se igra na stadionu Branko Čavlović-Čavlek u Karlovcu, početak je u 19 sati, izravan televizijski prijenos je na Max Sport 1 kanalu, dok ćete tekstualni prijenos utakmice moći pratiti na Germanijaku.

Uoči ove utakmice, Portugal i Hrvatska drže prva dva mjesta na ljestvici. Portugalci su vodeći sa 19 bodova iz sedam utakmica, dok Hrvatska ima dva manje, uz jednak broj odigranih dvoboja. Ono što je pozitivno je da su Grci na trećem mjestu s 14 bodova, ali iz osam utakmica. Dakle, sve je kristalno jasno. Tko danas upiše tri boda, posljednji kvalifikacijski prozor dočekat će na prvom mjestu s velikim izgledima da se izravno plasira na kontinentalnu smotru.

No, čak i u slučaju da Hrvatskoj to ne pođe za nogom, ništa neće biti izgubljeno. Naime, na prvenstvo Europe idu i tri najbolje drugoplasirane momčadi, a tu trenutno dosta dobro kotiramo i mogli bi se sa solidnom berdom bodova iz posljednja tri kola naći među tri sretna dobitnika vize za Euro, naravno pod uvjetom da završimo na 2. poziciji.

Osim pobjede i prvog mjesta u današnjem dvoboju, izabranici Ivice Olića traže i osvetu Portugalcima za katastrofalan poraz koji su doživjeli krajem ožujka ove godine. Portugal je tada na domaćem terenu pregazio Hrvatsku s 5-1, što je bilo tek drugi put u povijesti da je hrvatska U21 reprezentacija je primila barem pet pogodaka u jednoj utakmici. Rekordan poraz je i dalje onaj od 6-0 protiv Španjolske u rujnu 2012. godine.

U tom je dvoboju već nakon 25 minuta Portugal na kontu imao četiri pogotka, a s obzirom na to da je u dvije prijateljske utakmice nakon toga Hrvatska primila tri pogotka od Irske, odnosno pet od Švedske, jasno je da će primarni zadatak Ivice Olića biti stabilizirati obranu u današnjem susretu. Posebno kada se sjetimo da čak niti protiv Ovčjih Otoka nismo uspjeli sačuvati praznu mrežu. Jer, ako se ovakvo izdanje obrane ponovi, teško će biti napadu koji će to morati nadoknaditi. Gotovo pa nemoguće!

Da bi Hrvatska mogla zaigrati znatno opreznije, može se zaključiti iz izjave Lukasa Kačavende.

"Mi ćemo čekati svoje kontre, čekat ćemo svoje šanse i pokušati zadržati loptu i zadržati posjed", rekao je u najavi igrač zagrebačkog Dinama.

Izbornik Ivica Olić sa stručnim je stožerom skautirao Portugalce, a i njegova izjava iz najave dvoboja sugerira oprezan pristup.

"S obzirom da smo analizirali prvu utakmicu i vidjeli što znači kada igraš protiv jedne disciplinirane ekipe, što znači organizirani blok, oni beskrajno trče i nitko ne iskače iz tog bloka, vidjeli smo što znači agresivnost. Falili su nam ta disciplina i požrtvovnost, ali sad smo imali dva dana da se uigramo i čeka nas druga utakmica: Portugal se želi nadigravati, to će biti jedna sasvim druga utakmica, ali nadam se da ćemo dobro odigrati."

Utakmica se igra s početkom u 19 sati, a prijenos je na Max Sport 1 kanalu. Glavni sudac utakmice bit će Eric Wattellier iz Francuske.

Očekivani sastavi:

Hrvatska (4-2-3-1): Čavlina - Hrgović, Vušković, Prpić, Bukvić - Soldo, Zvonarek - Crnac, Vidović, Šotiček - Ljubičić

Portugal (4-3-3): Soares - Santos, Araujo, Veiga, Rodrigues - Fernandes, Folha, Bernardo - Silva, Santos, Tomas



Tagovi

Hrvatska U21Portugalska nogometna reprezentacijaIvica Olićkvalifikacije za U21 EuroKvalifikacije za U21 Euro 2025.

Ostale Vijesti