Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Mladi Plavi hrabro pali, Bavarci su ipak bili prejaki

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.09.24. | 18:07

Bayernova mlada momčad bila je bolja s 2-1, a zanjimljvo je kako su njihov stoperski par činila dvojica Hrvata.

Na otvaranju juniorske Lige prvaka, nogometaši Dinama izgubili su u Münchenu od Bayerna sa 1-2.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Bavarci su poveli u 55. minuti sjajnim golom Adama Aznoua. Bayernov kapetan je pucao sa 20-tak metara praktički iz "mrtvog kuta" iznenadivši vratara Antonija Rajića.

Samo četiri minute kasnije bilo je 2-0. Noel Nkili je pucao s ruba kaznenog prostora, lopta je nekoga pogodila odbivši se do Jussefa Nasrawea koji je s pet metara zabio za 2-0.

U posljednjim trenucima susreta Dinamo je ublažio poraz golom Lea Rimca. Tin Miljak je ubacio, Magnus Dalpiaz je loše reagirao, a Rimac na gol liniji potvrdio pogodak.

Zanimljivo, za mladu momčad Bayerna igrala su dvojica Hrvata, Roko Mijatović, inače sin nekadašnjeg stopera Rijeke i Dinama Andrea Mijatovića, te Ljubo Puljić koji je za oko 2,5 milijuna eura prije godinu dana preselio iz Osijeka u Bayern. Isto tako, za mladu momčad Bavaraca igrao je i Nestory Irankunda, australsko čudo od djeteta koji je Bavarce koštao više od pet milijuna eura i koji je svoje prve nogometne korake napravio u - hrvatskom klubu! Podsjećamo, njegovu priču već ste mogli pročitati na Germanijaku...

Za Zagrepčane je u ovom natjecanju u drugom dijelu zaigrao i Borna Orlić, dan nakon 18. rođendana koji je slavio kad i Bruno Petković. Radi se o zanimljivom stoperu koji je već prije dvije godine igrao seniorski nogomet za RNK Split, a prošao je Hajdukovu Akademiju.

Za razliku od seniora koji igraju osam utakmica, mladu momčad Modrih očekuje još pet susreta. U drugom kolu, 2. listopada kod kuće će igrati protiv Monaca, potom slijede gostovanja u Salzburgu (23. listopada) i Bratislavi kod Slovana (5. studenog), te domaći ogledi protiv Borussije Dortmund (27. studenog) i Celtica (10. prosinca).

U skupini juniorske LP nastupa 36 klubova, a 22 najbolje momčadi izborit će plasman u drugi krug natjecanja gdje će im se pridružiti 10 klubova iz "Puta prvaka".

U tom dijelu ždrijeba nalazi se zagrebačka Lokomotoba koja se uključuje u 2. kolu, a igrat će protiv Dinama iz Minska ili Pjunika iz Jerevana. Lokomotiva bi trebala biti domaćin u prvoj utakmici koja će se igrati u Zagrebu 23. listopada, dok je uzvrat zakazan za 6. studenoga.

U slučaju prolaska, u 3. kolo, Lokomotiva bi igrala protiv pobjednika susreta IMT Beograd - Farul Constanta. Te utakmice igrale bi se 27. studenoga i 11. prosinca.

U 16-ini finala igrat će 22 kluba iz skupine, te 10 klubova iz "Champions Patha".

Prvih šest momčadi iz lige će u 16-ini finala igrati protiv ekipa koje su završile od 17. do 22. mjesta, dok će se pobjednici Puta prvaka natjecati protiv momčadi rangiranih od 7. do 16. mjesta. Nokaut faza igra se u na jednu utakmicu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


(Hina, G)


Tagovi

Bayern IIBayern junioriDinamo junioriUEFA Youth LeagueLiga prvaka mladih

Ostale Vijesti