Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Mladi Hrvati odbrojavali Otočanima do sedam

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 12.10.24. | 14:20

Ako Nizozemci svladaju Albaniju, Hrvatima će biti dovoljan i bod u posljednjem kolu protiv Tulipana

U drugom kolu kvalifikacijskog turnira za Europsko prvenstvo, koje će se 2025. održati u Albaniji, hrvatska U17 reprezentacija je svladala vršnjake Ovčjih Otoka 7-0. Ovom pobjedom, mladi Vatreni su napravili veliki korak prema prolasku u iduću kvalifikacijsku rundu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dečki koje vodi bivši trener juniora Hajduka, Marijan Budimir, odlično su krenuli u susret i golom Pavla Smiljanića poveli u desetoj minuti. Samo sedam minuta kasnije, Patrik Horvat je zabio za 2-0. Odlično prvo poluvrijeme zaključio je Niko Horvat u 40. minuti kada je povećao vodstvo.

S obzirom na to da bi gol razlika mogla imati ključnu ulogu, Hrvatska nije stala u nastavku, već je do kraja napunila mrežu Ovčara. U 55. minuti Bruno Mišura je poentirao za 4-0. Petarda u mreži Otočana oukla je u 63. minuti, kada je junak utakmice juniora Dinama i Monaca, Patrik Horvat zabio svoj drugi pogodak na utakmici. Za 6-0 pogodio je Roko Vojvodić u 76. minuti, dok je konačnih 7-0 postavio Tino Kusanović u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Nakon što je u prvom kolu remizirala (1-1) s domaćinom turnira Albanijom, Hrvatska je visokom pobjedom napravila veliki korak prema prva dva mjesta u skupini. U skupini je još Nizozemska, koja je u prvom kolu s također visokih 6-0 svladala Ovčje Otoke. Ako Nizozemci opravdaju ulogu favorita i svladaju Albaniju, oni će već uoči posljednjeg kola osigurati prolazak. Hrvatskoj bi tada u susretu s Nizozemskom bio dovoljan i bod.

U iduću fazu prolazi 28 najboljih momčadi. One će biti podijeljene u sedam skupina po četiri iz koje će samo pobjednici izboriti plasman na završni turnir. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska U17 nogometna reprezentacijaMarijan BudimirPatrik Horvat

Ostale Vijesti