Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Mladi Hrvat kuca na vrata prve momčadi Milana: kao kadet prešao u velikana, godinu i pol kasnije debitirao protiv Bayerna u seniorima

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 13.12.20. | 09:53

Prošlog je kole bio na klupi u ligaškom okršaju protiv Sampdorije.

Antonio Mionić tiho je u siječnju 2018. prvoligaša Istru iz rodne Pula zamijenio velikim Milanom. Imao je ponudu i Genoe, no izazov sedmerostrukog prvaka Europe jednostavno je bio prejak.

Današnje Sportske novosti donose malu pričo ovom veznjaku koji je tek ove godine napunio 19 godina. Još ljeta 2019. na International Champions Cupu u utakmici u Kansas Cityju ušao je u 88. minutu u minimalom 0:1 porazu Milana, zamijenivši Saua Castilleja.

Tako je, kao friški 18-godišnjak, zaigrao u istoj utakmici s Piatekom, Calhanogluom, Theom Hernandezom, ali i Müllerom, Neuerom, Comanom, Kimmichom ili Goretzkom, čiji je gol presudio utakmicu.

Do spomenute utakmice već je imao razdoblje treniranja s prvom momčadi, a prošlog kola je bio na klupi prve momčadi u ligaškoj utakmici protiv Sampdorije u Genovi, kao i u utakmici Europske lige protiv Sparte u Pragu.

Na njegov razvoj zasigurno će puno utjecati stasanje uz jednog Zlatana Ibrahimovića i ostale zvijezde, ali i prisustvo zemljaka Ante Rebića. Za U-19 selekciju Hrvatske pod vodstvom Josipa Šimunića odigrao je pet utakmica do sad, a u remiju 3:3 sa Slovenijom bio je i strijelcem.

Hrvatska se može pohvaliti cijelim nizom afirmiranih i talentiranih veznih igrača, od veterana i osvajača Zlatne lopte Luke Modrića pa godinama naniže, a možda upravo na San Siru stasa jedan koji će hrvatskom nogometu u određenoj mjeri pojačati konkurenciju na ovom, za svaku nogometnu momčad kritičnu zonu terena.

 

 


Tagovi

Milanhrvatska U19 nogometna reprezentacijamlade nade

Ostale Vijesti