Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Mitrovski i Brodić pogurali Šibenčane prema drugoligaškom društvu, Narančastima nedostajalo sreće, ali i kvalitete

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 05.05.23. | 19:58

Na kraju je završilo gostujućom pobjedom 2:0, s tim da su pri rezultatu 0:0 Šibenčani dva puta pogađali okvir gola…

Nepisano nogometno pravilo 'ne zabiješ – dobiješ' danas su na svojoj koži osjetili Šibenčani. Kad su trebali poentirati, oni su bili zamalo neprecizni, a njihove promašaje je u konačnici momčad Marija Kovačevića kaznila s dva pogotka pa tako s punom vrećom bodova vraćaju u Barokni grad. Nakon 90 minuta na semaforu je stajalo 0-2, strijelci pogodaka bili su Mitrovski (69.) i Brodić (86.), a ovim porazom Šibenik je 'nemoguću misiju' ostanak u ligi učinio još malo težom...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvih 45 minuta prošlo je u blagoj inicijativi Šibenika, a prvu pravu priliku imali su već u četvrtoj minuti kad je Hiroš uzdrmao vratnicu nakon loše odigrane lopte Brodića. Gosti su pak prvu veliku priliku propustili u osmoj minuti. Brodić se za raniju pogrešku iskupio sjajno podvalivši loptu za Domjanića, mladi napadač našao se u poziciji kakve 'devetke' obožavaju, ali je njegov udarac sjajno ukrotio Lovre Rogić.

Gosti su zaprijetili u 25. minuti preko Šege, minutu kasnije je Stolnik na krivoj nozi pokušao uhvatiti Rogića, da bi onda domaćin bio iznimno blizu pogotku kad je Hiroš u 35. minuti još jednom uzdrmao okvir gola. Ovog puta je tukao s vrha 16-erca, malo iskosa, lopta je u neugodnom luku padala iza leđa Zelenike, ali je greda u ovog puta bila saveznik gostiju.

Do kraja poluvremena su još zaprijetili Špeljak (44.) te Arai (45.) iz slobodnog udaraca, ali je na semaforu ostalo početnih 0:0.

Arai je uputio posljednji opasan udarac u prvom i prvi opasan udarac u drugom dijelu, ali rezultat se u 47. minuti nije promijenio. Na drugoj strani je koju minutu kasnije u dobroj prilici bio Noa Vugrinec, ali Rogić je pravovremeno istrčao i otklonio opasnost.

Mreža se na utakmici prvi put zatresla u 61. minuti kad je Brodić lijepo uposlio Mitrovskog koji postiže svoj HNL prvijenac, ali je taj pogodak poništen zbog zaleđa.

Slavlje gostiju odgodilo se za osam minuta, a ranije navedeni dvojac je i ovog puta bio u naslovnim ulogama. Teklić je prsima odigrao za Brodića, najbolji topnik Varaždina iz dobre situacije gađa vratnicu, a lopta se onda sretno odbija na nogu Mitrovskog kojeg ovog puta VAR nije prekinuo u slavlju.

U narednih 20 i koju minutu više se igrala partija Viktorije na gol Varaždina, ali Zelenika je zatvorio sve puteve do svoje mreže.

I onda, niotkud, sjevnula je kontra gostiju u 86. minuti. Belcar je pobjegao po desnoj strani, njegov precizan i pravovremen prizemni ubačaj je pronašao Brodića na drugoj vratnici koji je lako matirao Rogića.

Ovim porazom Šibenik si je dodatno otežao misiju ostanka u elitnom razredu hrvatskog nogometa. Do kraja sezone očekuju ih ogledi s Dinamom, Osijekom i Hajdukom, s tim da im samo Bijelo-plavi dolaze u goste. Varaždinci su s druge strane prekinuli crnu seriju od šest utakmica bez pobjede te su sada privremeno preskočili Istru 1961 na petom mjestu. (I.A.S.)

Šibenik – Varaždin 0-2

Strijelci: 0-1 Mitrovski (69.), 0-2 Brodić (86., Belcar)

Stadion: Šubićevac, gledatelja: 800

Glavni sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Žuti kartoni: Špeljak (Šibenik)

Crveni kartoni: /

Šibenik: Rogić - Kvržić, Matić, Mesa, Mina (80. Baturina) - Hiroš (66. Barnabas), Soldo (75. Knežević), Čanađija (75. Skorup) - Arai, Špeljak (66. Radonjić), Dolček

Varaždin: Zelenika - Stolnik, Škaričić (60. Ba), Pellumbi, Urata - Mitrovski (84. Belcar), Elezi, Pilj, Šego (46. Vugrinec) - Brodić, Domjanić (68. Teklić)



Tagovi

NK ŠibenikNK VaraždinFran BrodićHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti