Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Mislav Oršić: “Uvijek se lijepo vratiti u Maksimir”

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 08.10.24. | 17:49

Nakon što ga neko vrijeme nije bilo Mislav Oršić vratio se u krug reprezentacije Hrvatske s kojom se priprema za utakmice protiv Škotske i Poljske

Nakon više od godinu i pol dana, Mislav Oršić ponovno je u krugu reprezentacije. Posljednji puta Orša je bio dio Vatrenih u ožujku 2023. kada je u kvalifikacijama za Euro s klupe za rezervne igrače gledao remi s Walesom, odnosno gostujuću pobjedu nad Turskom. U međuvremenu je promjenio sredinu, otišao iz Southamptona u Tursku u potrazi za minutažom pa se teško ozljedio a poziv izbornika Dalića stigao je nakon što se vratio u formu nastupajući za turski Trabzonspor.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Osmijeh nije silazio s lica.

"Uvijek je lijepo vratiti se na Maksimir i u reprezentaciju. Drago mi je što sam tu".

Oršić je u ovoj sezoni upisao osam nastupa za Trabzonspor.

"Polako se vraćam u formu nakon lošijeg starta. Počeo sam dobivati više minuta i bolje sam se osjećao. S vremenom će doći i golovi. Malo nam je turbulentno počela sezona. Nismo najbolje igrali. Nismo gubili, ali nismo niti pobjeđivali. Stvorilo se nezadovoljstvo, ali nadam se da ćemo se pripremiti i vratiti gdje nam je mjesto", rekao je Oršić o svojoj situaciji u klubu. No, važnije je bilo pitanje o zdravstvenom stanju nakon što je prošao kalvariju s koljenom pa s petama...

"Zdrav sam. Lani sam imao problem s koljenom, ali sve je iza mene. Potpuno sam zdrav. Nemam problema".

Zadnji gol za reprezentaciju dao je protiv Maroka na SP-u u Dohi.

"Čini se davno taj gol. Nadam se da ću se brzo vratiti na igre od tada".

Slijedi Škotska na Maksimiru.

"Uvijek su teške utakmice protiv momčadi kao Škotska. Uvijek se dobro brane, čekaju kontru ili prekid. Moramo se pripremiti za to."

Dinamo redovito prati.

"Gledao sam protiv Monaca. Igrali su super, šteta što nisu dobili. Do gola ništa nije upućivalo da je ugrožena pobjeda. Na dobrom su putu i neka tako nastave"

Jel Hrvatska favorit protiv Škotske i Poljske?

"Nezgodno je pričati jesmo li favoriti. Kao Hrvatska želimo svaku pobijediti i pripremiti se za svaku utakmicu i tako će i biti".

Nešto prije Oršića pred kamere je stao i Kristijan Jakić, svojevremeno njegov suigrač iz Dinama. I on je imao problema s ozljedama u ovoj sezoni.

"Ozlijedio sam se uoči početka, nisam baš igrao, ali sad sam fit i igram po 90 minuta. Imali smo svojih faza, nije dobro išlo, ali prošla utakmica je to sve naplatila".

Škoti nikako ne leže Hrvatskoj...

"Dobili smo ih jednom. Bit će jako teška utakmica, defenzivno su orijentirani i čvrsti, puno trče. Vjerujem u ovu ekipu, imat ćemo par dana više treninga da se uigramo. Igramo doma pred svojom publikom i navijačima te se nadam da ćemo ostvariti pozitivan rezultat".

Jesu li četiri boda iz dvije utakmice dovoljna za ovu akciju?

"Uvijek igram na pobjede, nadam se da ćemo pobijediti i da izborimo prvu ili drugu poziciju da idemo dalje".

Nakon izjava Oršića i Jakića, igrači su se uputili na trening, koji je prvih 15 minuta bio otvoren za medije. Na treningu je bio prisutan Josip Šutalo, koji je bio upitan zbog ozljede, dok Matea Kovačića još uvijek nema.

Oglas

Liga nacija (A), skupina 1

Subota, 12. listopada

Hrvatska – Škotska, 18.00

Poljska – Portugal, 20.45

Utorak, 15. listopada

Poljska – Hrvatska, 20.45

Škotska – Portugal, 20.45

ODIGRAJ ODMAH!



Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mislav OršićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNSLiga nacija

Ostale Vijesti