Srećko Niketić/PIXSELL
Srećko Niketić/PIXSELL

Mišković za Germanijak: Dinamo je favorit, ali neka to dokaže na travnjaku

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 04.02.22. | 09:30

Bivši igrač Modrih dočekuje svoje nekadašnje suigrače u nedjelju na Aldu Drosini u dresu Istre 1961

Unatoč relativno mladim godinama igrački CV Roberta Miškovića (22) poprilično je ispunjen. Nogometno je prohodao u njemačkom Ingolstadtu da bi kao maloljetan stigao u Osijek. Potom su slijedile posudbe u Rudeš, Inter Zaprešić i Dinamo. Pažnju javnosti skrenuo je na njega Nenad Bjelica koji ga je stavio na popis igrača koji konkuriraju u Ligi prvaka. Međutim, za prvu momčad Modrih Mišković nije upisao nastup. Osam utakmica za Dinamo II, Zrinjski Mostar, Slobodu Tuzla i opet Osijek.

“I onda sam ovo ljeto rekao da je dosta s posudbama i da trebam neku sredinu u kojoj ću dobiti vrijeme i priliku. Bjelica me nije vidio u Osijeku, nisam se niti sam vidio u drugoj momčadi. Imao sam ugovor, ali sam rekao da mi treba promjena u kontekstu da budem duže vrijeme igrač nekog kluba. Imao sam nekoliko opcija, ali kada me direktor Istre Dabac nazvao i iznio mi svoj plan, shvatio sam da je to ono što tražim. Nisam puno razmišljao jer nova posudba jednostavno nije zdrav put. I mislim da sam pogodio s Pulom”, priča nam Mišković koji je bio jedan od junaka pobjede Istre 1961 nad Goricom (2:1) u prvom proljetnom kolu. Asistirao je za gol, imao je nekoliko prilika. Sve u svemu, dojmljiva partija za Puljane.

“Ne bih o sebi, to prepuštam drugima, ali činjenica je da smo pokazali pravo lice. Nekada bismo se nakon primljenog gola raspali i primili još nekoliko komada. Očito smo napredovali i u tom mentalnom djelu pa smo shvatili svoje greške, ali i nastavili svoju igru. Na koncu nam se vratilo s tri boda”.

(10.0) Istra 1961 (5.50) Dinamo (1.30)

Pobjeda Istri 1961 nudi definitivan odmak od posljednje pozicije koja jedina vodi u drugi razred. Sada može biti opuštenija u nastavku prvenstva, što je nešto što su na Aldu Drosini priželjkivali. Da trener dobije na vremenu…

“Jasno da je opuštenije. Pričao sam s nekim suigračima koji su lani bili ovdje i borili se za ostanak do posljednjeg kola. Nije im bilo lako. Sada je puno ljepše raditi, trenirati i igrati kada nema grča. Mislim da tako možemo izvući ono najbolje iz sebe”.

Mišković je član Istre 1961 od ljeta. Trebalo mu je neko vrijeme da se nametne treneru.

“Na početku nisam puno igrao, uvijek sam ulazio kao prva zamjena. Kroz igre i treninge sam došao na svoju razinu, dobro smo odradili pripreme. Nema tu nekog posebnog odgovora. Dobar je trener, dobra momčad, dobra sredina, igram…”

Vratili smo se malo na Dinamo u kojem je Mišković bio za vrijeme Nenada Bjelice.

“Na početku mi je bilo jako teško jer sam stigao u Maksimir kao ozlijeđen. Bio sam u prvoj momčadi, prijavljen za Ligu prvaka i bila su velika očekivanja od mene. Odradio sam zimske pripreme u Rovinju, dobio na velikom iskustvu, ali teško je bilo tada upasti u prvu momčad. Konkurencija je bila strašna i to je za mene jedna velika škola koja će mi svakako pomoći u karijeri”.

Od igrača dojmio ga je Bruno Petković.

“Izvan travnjaka je opušten i pristupačan. Spreman na šalu. Na travnjaku jednostavno dojmi stilom i igrom. Lomi sve oko sebe”.

I dok se Mišković skrasio u Puli, njegovi bivši klubovi tuku se za naslov prvaka.

“Osijek nije dobro ušao u proljetni nastavak, ali ima još dovoljno bodova u igri. O Dinamu ne treba puno pričati jer se sve zna. Najveći su favoriti za naslov. No, Osijek se digao dolaskom Bjelice. Imaju kadar, ambiciju, stadion koji se gradi… Hajdemo reći da je Dinamo dvije stepenice iznad svih, ali da je Osijek na dobrom putu da brzo dođe tamo”.

(10.0) Istra 1961 (5.50) Dinamo (1.30)

Pitamo ga kome će se prikloniti u utrci za naslov.

“Igrač sam Istre i mislim samo na svoju momčad kako da što bolje odradimo ovo proljeće i da sljedeće sezone pokažemo još bolje lice. Što se naslova tiče, moje simpatije su više na strani Osijeka zbog bivših suigrača i trenera. Nikada nisu osvojili, vrijeme je”.

U nedjelju na Drosinu stiže Dinamo.

“Jedva čekamo tu utakmicu. Bit će zanimljivo jer su zadnje dvije upravo takve bile. Igrao se dobar nogomet. Mi nismo momčad koja se zavuče u bunker i čeka bod. Volimo igrati i uzeti sve što možemo. Jasno da je Dinamo favorit, ali neka to dokaže na travnjaku. Osobno nemam poseban motiv. Lijepo je igrati protiv svakoga, gdje neće biti protiv Dinama”, poručio je Robert Mišković.

1.HNL, 22. kolo

Petak, 4. veljače

Slaven Belupo – Šibenik (18:00)

Subota, 5. veljače

Gorica – Hajduk (15:00)

Rijeka – Lokomotiva (17:05)

Nedjelja, 6. veljače

Hrvatski dragovoljac – Osijek (15:00)

Istra 1961 – Dinamo (17:05)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Robert MiškovićIstra 1961Dinamo ZagrebGNK DinamoPrva HNLHNL

Ostale Vijesti