Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Mišković: “Pjaca u Dinamu? Ne vjerujem, ali čast mi je da je uopće došao u Rijeku. Transfer nije ni u povojima. Zasad!”

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.06.24. | 09:35

Predsjednik Rijeke istaknuo je kako je očekivao da će Rijeka dobiti nešto veći iznos za svojeg kapetana, ali budući da je on svoje dao Rijeci, smatra kako je bilo korektno pustiti ga da se okuša u Bundesligi te da ‘nitko neće propasti zbog par stotina tisuća eura više ili manje’.

“Damir Mišković prodao je Rijeku”, naslov je kojeg su brojni sportski mediji u Hrvatskoj imali napisan u nekoliko navrata, ali onda nikako da stisnu enter, sve puste u javnost i na kraju potvrde svoja ‘otkrića’. Zanimljivo je to kako se Rijeka prodaje uvijek kada ‘gosti’ poharaju Rujevicu, baš onda je interes iz inozemstva najveći, ali eto, još jednom, od cijele priče ništa. Tresla se brda, a rodilo se – niš’!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Da je klub na prodaju, to nije nikakva novost, baš kao da interes postoji s nekoliko strana. No, ponude nema. A kada bi ona i došla, Damir Mišković sigurno ne bi na onu prvu, bez ikakvih pregovora, rekao ‘prodano’. Previše je vremena, živaca, strpljenja i na kraju balade novaca uložio u klub da bi ga prodao prvom tko pokaže svojevrsni interes. Jednog dana kada preda Rijeku u tuđe ruke, primarno će se pobrinuti da klub nastavi sustavno rasti i da se određeni standardi postavljeni u prethodnih više od 10 godina ne spuste. Presidenteu Rijeka znači malo više od jedinica i nula...

Nakon jedne prilično kvalitetne sezone, Riječani se sada nalaze na godišnjim odmorima. Ali, u klupskim uredima prilično je živo. Ovog je tjedna zgotovljen prvi ovoljetni izlazni transfer u kojem je Nediljko Labrović preselio iz Rijeke u Augsburg. Nijemci pišu od dva milijuna eura odštete, ali u priču nisu nadodali lako ostvarive bonuse koji će ipak iznos ovog posla malo povećati. Labrović je u Rijeku stigao potpuno besplatno, a tri godine kasnije odlazi u Bundesligu kao hrvatski reprezentativac.

“Mi ćemo nekim igračima malo izaći u susret, kao primjerice Labroviću. Možda ćemo dobiti nešto manje novaca nego što sam ja očekivao, ali Nediljko je pošteno odradio svoje u Rijeci te nitko neće propasti zbog par stotina tisuća eura više ili manje”, rekao je u razgovoru za KanalRi predsjednik Rijeke koji je potom prokomentirao i medijske natpise da je Marko Pjaca praktički već preselio svoje stari u Maksimirsku 128.

“Ma ja ne vjerujem. Mi nismo pričali s Dinamom na tu temu, a ni Pjaca s nama. Ono što sam ga ja vidio na pripremama reprezentacije, sve je i dalje otvoreno. Naravno, on ima svoju klauzulu i bira gdje će i što će. Meni je čast što je Marko uopće došao u Rijeku i što smo mu pomogli da se vrati u reprezentaciju, ali transfer u Dinamo... Nije ni u povojima. Zasad!”

Što se tiče famozne prodaje kluba, Mišković je ponovio:

“Potencijalnih investitora ima. Svi znaju da sam bio u SAD-u, potom i Dubaiju. Postoje zainteresirani, neki rade dubinsku analizu, a što se tiče ovih posljednjih informacija, istina je da i iz Njemačke ima potencijalnih investitora. Ali, ponavljam još jednom – ponudu nemam. Sve ta priča ne utječe na rad kluba, mi idemo svojim putem, a kad novi investitor dođe, klub neće stati, nastavit će ići dalje i onda. Mi imamo program kojeg smo napravili. Možda će se nekome od budućih investitora taj plan sviđati, možda neće, ali ne vjerujem da će tu biti nekih velikih razlika.”

Cijeli razgovor predsjednika Rijeke Damira Miškovića za KanalRi pogledajte OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Damir MiškovićHNK RijekaRijekaHrvatska nogometna ligaHNLMarko PjacaNediljko Labrović

Ostale Vijesti