Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

MIP HNL-a u sezoni 23./24. napustio Farmaceute koje u priprema očekuju okršaji protiv Leccea i St. Paulija

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 22.06.24. | 10:15

Uz njega su ispisnice uzeli Štefulj i Nongoh, a Farmaceuti su potom potvrdili ono što je Germanijak prvi pisao.

Kad bi se u HNL-u djelila nagrada za igrača koji je najviše napredovao, baš kako to rade u NBA ligi (MIP), nema nikakve sumnje da bi spomenuti trofejčić za sezonu 23./24. završio u rukama Benedika Mioča. Prošle sezone Mioč je briljirao u dresu Slavena, a da nije bilo njega, momčad iz Koprivnice sigurno ne bi tako ‘opušteno’ dočekala kraj sezone budući da je iza njih ostao samo Rudeš.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dijete Osijeka i veznjak koji je odrastao na ulicama Juga 2 nakon godinu i pol dana napustio je Slaven Belupo. Karijeru će, zanimljivo, nastaviti u Miedz Legnici, poljskom drugoligašu koji prošle sezone nije uspio izboriti ekspresan povratak u Ekstraklasu. Budući da je Mioč sezonu 23./24. okončao s 11 (sjajnih) pogodaka i pet asistencija, očekivalo se da će njegov sljedeći poslodavac biti malo ‘atraktivnije’ nogometno ime, no očito ga je projekt kluba sa samog juga Poljske dovoljno zainteresirao da svoje talente odnese u relativno nepoznate krajeve.

Osim Mioča, Slaven Belupo napustili su Daniel Štefulj, sin Danijelov, kojem je istekla posudba te se vraća u Dinamo s kojim je ugovorno vezan do 2026. godine, a isto tako se s Podravinom pozdravio brzonogi Kamerunac Samuel Nongoh koji se vraća u Adanu Demirspor. Nongoh je u prošloj sezoni imao 16 nastupa i jedan pogodak u dresu Farmaceuta, a Štefulj 31 nastup, dva pogotka i jednu asistenciju.

Nadalje, prema informacijama Germanijaka postoje dosta upita za Ivana Lepinjicu, standardnog prvotimca momčadi koji je odradio jako dobru sezonu u Koprivnci gdje je stigao u paketu s Adrijanom Liberom iz Rijeke, dok čelni ljudi kluba i dalje nisu odlučili što će učiniti s Robertom Murićem koji je u Slaven Belupo stigao kao veliko pojačanje, ali su njegove izvedbe u drugom dijelu sezone bile u najmanju ruku loše.

Inače, valja spomenuti kako Farmaceuti s pripremama za sljedeću sezonu kreću u nedjelju, 23. lipnja, a nakon prve faze u Koprivnici, glavni dio odradit će u austrijskom Seefeldu gdje će odmjeriti snage s Qarabagom (16. srpnja), Lecceom (21. srpnja) te St.Paulijem (24. srpnja). Prije toga momčad Ivana Radeljića odigrat će prijeteljske utakmice sa Slogom u Koprivničkom Ivancu povodom proslave Dana Općine (24. lipnja) te mađarskim Kecskemetijem i Zrinjskim iz Mostara u Koprivnici 6., odnosno 12. srpnja.

Farmaceuti ovog ljeta imaju velike planove, u kuloraima se može načuti kako su pokazali interes za Alenom Grgićem i Janom Jurčecom, a u slučaju da klub napusti prvi vratar Sušak, u Koprivnici bi rado u svojim redovima ponovno vidjeli Ivana Filipovića koji je posljednje tri sezone odradio u francuskom Paris FC-u.

Spomenimo za kraj kako je Slaven Belupo na društvenim mrežama potvrdio dolazak Luke Lučića iz Posušja koji je potpisao dvogodišnji ugovor. Da će rođeni Splićanin, koji igra na poziciji lijevog beka, postati novi Farmaceut mogli ste doznati na Germanijaku prije nešto manje od mjesec dana.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(G)


Tagovi

Benedik MiočSlaven BelupoDaniel ŠtefuljHNLHrvatska nogometna ligaLuka Lučić

Ostale Vijesti