Miljenik Armade ove sezone nije odigrao niti jednu minutu, hoće li se vratiti u HNL?

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 03.03.20. | 08:10

Za reprezentaciju svoje zemlje skupio je 15 nastupa.

Ovaj požrtvovni lijevi bek ove sezone u dresu svojeg sadašnjeg kluba Konyaspora nije odigrao niti jednu jedinu minutu, a razlog tomu nije ozljeda niti išta slično tome, već su ga čelnici turskog kluba proglasili „tehnološkim viškom“.

Zuta je karijeru započeo u švedskom Hackenu čije je boje branio sve do ljeta 2015. kada za skromnih 50 tisuća eura prelazi u redove riječkog prvoligaša.

Na Rujevici se zadržao tri i pol sezone, a ono po čemu će ga svakako pamtiti ljubitelji Rijeke je činjenica da je Zuta bio standardni član prvih 11 u povijesnoj sezoni 16./17. kada je Rijeka stigla do dvostruke krune u hrvatskom nogometu.

U plavo-bijelom dresu Zuta je skupio 139 nastupa u svim natjecanjima, a pritom je zabio dva pogotka.

U siječnju prošle godine povremeni reprezentativac Sjeverne Makedonije seli u redove turskog Konyaspora za 300 tisuća eura, a razlog zašto je odšteta bila tako „mala“ leži u tome što je Zuta ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora pa na Rujevici nisu imali previše izbora nego ga pustiti za „siću“.

Budući da ove sezone nije odigrao niti jednu jedinu minutu u redovima trenutno 15, momčadi turskog prvenstva, ne bi bilo preveliko iznenađenje da ga već od sljedeće sezone ponovno gledamo u HNL-u.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

KonyasporLeonard Zuta

Ostale Vijesti