Michel naslijedio Marcela Bielsu u Marseilleu

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 19.08.15. | 17:35

Bivši trener Seville i Olympiakosa, Michel je imenovan za nasljednika Marcela Bielse na klupi francuskog Marseillea.

52-godišnji Michel je prema izvještajima, u ponedjeljak dobio poziv predsjednika Marseillea Vincenta Labrunea, koji je navodno oduševljen trenerskom filozofijom bivšeg španjolskog reprezentativca jer slijedi slične principe kao odnedavno bivši trener francuske momčadi Marcelo Bielsa. I nije previše razmišljao, s Marseillom je dogovorio suradnju na dvije godine.

Bivši veznjak Real Madrida, koji je tijekom igračke karijere bio zvijezda 'kraljevskog kluba' u kasnim 80-im i ranim 90- godinama je bez klupskog angažmana od napuštanja klupe Olympiakosa u siječnju i sada je preuzeo Marseille.

Michel je prije vodio Rayo Vallecano, madridsku Castillu, Getafe i Sevillu, prije nego što je preselio u Grčku 2013. godine u kojoj je s klubom iz Pireja osvojio tri uzastopna naslova grčkog prvaka.

Nakon službene objave novog angažmana, Michel je na Twitteru objavio: „Jako sam sretan što slijedi novi korak u mojoj karijeri“.

Nakon nešto više od godinu dana u Marseilleu, Bielsa je prije deset dana podnio ostavku odmah na startu nove sezone i uvodnog domaćeg poraza u prvenstvu od Caena. Bielsa je tvrdio da su u klubu željeli promijeniti detalje produljenja ugovora kojeg su još ranije dogovorili. U Marseilleu su pak naveli kako je bivši izbornik Argentine i Čilea, koji slovi kao kandidat za preuzimanje Meksika, stavio svoje osobne interese iznad klupskih.

Marseille je nakon dva kola francuskog prvenstva tek na 19. mjestu bez bodova i s gol razlikom 0:2.

 

 

(Foto: Twitter)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

prijelazni rokMarseilleMarcelo BielsaMichel

Ostale Vijesti