Messi promašio penal u iznenađujućem remiju protiv Islanda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.06.18. | 16:59

Gaučosi nisu uspjeli upisati tri boda na otvaranju Mundijala.

Prva utakmica grupe D odigrala se danas u Moskvi, gdje je Island neočekivano izvukao remi protiv Argentine.

Nakon početnih ispitivanja snaga, uz par poluprijetnji Argentinaca, Island je imao 'zicer' u 10. minuti kada je Bjornason promašio čistu šansu sa deset metara udaljenosti od gola.

U 19. minuti, ipak, Gaučosi dolaze do vodstva.

Sergio Aguero prima loptu na 11 metara okrenut leđima golu, riješava se protivničkog igrača te iz okreta efektno zabija za 1-0 vodstvo Argentine.

 

 

Izabranici Jorgea Sampaolija nisu uspjeli dugo zadržati vodstvo.

Samo četiri minute poslije Aguerovog gola, Islanđani su opsjeli gol Willya Caballera te je nakon jednog 'flipera' lopta došla do Alfreda Finnbogasona koji nije imao težak zadatak s pet metara udaljenosti od gola, te izjednačava na 1-1.

 

 

Vidjeli smo još dvije prilike prije kraja prvog poluvrmena – po jednu na svakoj strani. Prvo je jedan igrač Islanda igrao rukom u svom šesnaestercu, ali sudac Marciniak je procijenio da nije bilo namjere. S druge strane, Islanđani su probili desnu stranu argentinske obrane, Finnbogason puca, ali Caballero ovaj put odlično reagira i brani odličnu priliku.

Najvažniji događaj u drugom poluvremenu zbio se u 64. minuti, kada je dosuđen jedanaesterac na Angelu Di Mariji, koji iako je bio bez lopte, visoka lopta je išla na njegai srušen je u punom naletu.

Loptu na 11 metara je namijestio, tko drugi nego Lionel Messi, ali golman Hallfridsson ga je odlično pročitao i skinuo udarac koji je bio upućen u njegovu desnu stranu. Messiju je ovo četvrti promašeni penal od zadnjih sedam koje je izveo kombinirano za Barcelonu i Argentinu.

 

 

Do kraja se Island potpuno povukao na svoju polovicu terena, Messi je imao nekoliko pokušaja udarcima van šesnaest metara, ali su izabranici Heimira Hallgrimssona uspjeli odbiti sve napade Gaučosa i upisati vrijedan bod na početku Svjetskog prvenstva.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Lionel MessiIslandska nogometna reprezentacijaArgentinska nogometna reprezentacijaSvjetsko prvenstvo u nogometuRusija 2018

Ostale Vijesti