MERCATO - Najvažniji transferi i glasine dana (22:6.): Mandžukić apsolutni pobjednik

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.06.15. | 22:40

I danas je bilo zanimljivo na nogometnoj tržnici.

Sigurno najveći transfer onaj je našeg Maria Mandžukića koji je danas i službeno potpisao za Juventus. Talijanski klub je platio 19 milijuna eura hrvatskom reprezentativcu, a on je potpisao ugovor na četiri godine.

„Ovo je jako kvalitetna momčad protiv koje je jako teško igrati i zato mi je još više drago što sam sad i ja s njima ovdje. Golovi? Nadam se da će ih biti što više, ali na prvom mjestu je uspjeh momčadi i pobjede“, rekao je Mandžukić prilikom predstavljanja u klubu.

Atletico je brzo reagirao te završava posao u kojem će dovesti Luciana Vietta iz Villareala dok bi 'Žuta podmornica' željela dovesti 21-godišnjeg Massima Bruna.

U Realu je glavna tema Sergio Ramos, koji se nije dogovorio oko novog ugovora, a želi ga Manchester United. Odmah je reagirao i As koji je već predstavio Leonarda Bonuccija kao zamjenu za Ramosa.

Na Old Traffordu bi željeli vidjeti i Bostiana Schweinsteigera. S druge strane, britanski mediji pišu kako bi Chelsea i Manchester City htjeli dovesti Pepea. Na sve je reagirao i Cristiano Ronaldo koji je nezadovoljan odnosom prema nekim legendama kluba.

Inter i dalje likuje što su Milanu 'oteli' Geoffreya Kondogbiju, a talijanski mediji spominju kako je sljedeća Mancinijeva meta Mohamed Salah. Monaco, pak, zamjenu za Kondogbiju vidi u Williamu Carvalhu kojeg su spremni platiti 30 milijuna eura.

Iz Monaca je otišao Maarten Stekelenburg i to u Southampton na jednogodišnju posudbu. 'Sveci' žele dovesti i Charlieja Austina, a to bi ih moglo koštati 14 milijuna eura. Rekord bi mogao srušiti i Watford koji nudi 10 milijuna eura za Diega Perottija iz Genove.

WBA je iz Wigana za 2 milijuna eura dovela Jamesa McCleana, a na Otoku je zaključeno još nekoliko besplatnih prelazaka igrača. Youssouf Mulumbu je WBA zamijenio Norwichom, a Sylvain Distin će sljedeće godine igrati za Bournemouth. Yacouba Sylla je iz Aston Ville otišao u Rennes.

Dok čekaju rasplet situacije s Raheemom Sterlingom, Manchester City se osigurava za budućnost. Tako su turski mediji prenijeli da su 'Građani' potpisali 18-godišnje čudo od djeteta, Enesa Unala.

Još je jedan tinejdžer u fokusu velikih klubova. Chelsea i Real žele dovesti 16-godišnjeg Sama Schrecka za koga se zanimaju i Inter, Schalke te Borussia Dortmund. Tinejdžera želi i Borussia Dortmund, a njihova meta je Obbi Oulare iz Club Bruggea.

Andrea Pirlo bi karijeru mogao nastaviti u New York Cityju, a već se oprostio od navijača Juventusa. Dio engleskih medija je donio i kako je Petr Čech već potpisao za Arsenal, ali se službena potvrda ipak očekuje sutra.

Nakon što je otpustio Ronaldinha, predsjednik meksičkog Queratara, Joaquin Beltran, želi dovesti novu brazilsku zvijezdu. „Jedan od igrača koje želimo dovesti je Robinho“, rekao je Beltran za meksičke medije. Što se Meksika tiče, 21-godišnji reprezentativni stoper Carlos Salcedo je navodno zaludio njemačke klubove. Interes su pokazali Bayer, Schalke i Eintracht.

Jonas Gutierrez bi karijeru mogao nastaviti u Argentini, a žele ga Velez i Independent, a pojavila se informacija i kako bi Fenerbahče želio dovesti Robina van Persieja. Valencia je zainteresirana za Axela Witsela, veznjaka koji igra za Zenit.

Novo veteransko pojačanje je dobila indijska liga jer je za Gou potpisao 37-godišnji Lucio.

(Foto: Action Images)


Tagovi

LucioAxel WitselRobin van PersieJonas GutierrezRobinhoRonaldinhoPetr ČechAndrea PirloObbi OulareSam Francis SchreckEnes UnalYacouba SyllaSylvain DistinYoussouf MulumbuJames McCleanDiego PerottiCharlie AustinMaarten StekelenburgWilliam CarvalhoMohamed SalahGeoffrey KondogbiaCristiano RonaldoPepeBastian SchweinsteigerLeonardo BonucciSergio RamosMassimo BrunoLuciano ViettoMario Mandžukićprijelazni rok

Ostale Vijesti