MERCATO - Najvažniji transferi i glasine dana (23.6.): Luka Modrić, šopingholičar Juve, ministar-ultras...

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.06.15. | 22:04

I utorak je bilo svega na mercatu. Po običaju raznih glasina, ali i potvrđenih transfera...

Vijest dana stiže s Otoka i tiče se Luke Modrića! Iako se dugo špekuliralo da Manchester United od Reala, u sklopu transfera De Gee, traži Ramosa ili Balea, čini se da je želja Louisa van Gaala hrvatski veznjak. Modrić se u više navrata tijekom karijere provlačio u kontekstu dolaska na Old Trafford, a nizozemski stručnjak navodno ga vidi nositeljem igre Crvenih vragova.

Mario Mandžukić jučer je pak i službeno postao igrač Juventusa, a torinski klub tu ne misli stati. Prije Mandže već su potpisali Khediru i Dybalu, a danas otkupili cijeli ugovor Roberta Pereyre. Sjajni argentinski veznjak u Juveu je dosad bio na posudbi iz Udinesea, kojem je sada pripalo 14 milijuna eura. Talijanski prvak tako je već spiskao 73.000.000 eura, a iduća meta je Juan Cuadrado iz Chelseaja!

Što se odlazak iz Torina tiče, Tevez će najvjerojatnije kući u Argentinu, a Andrea Pirlo sprema se za američku epizodu. Paul Pogba bi ipak trebao ostati, pa se jedan od interesenata za njegovim uslugama već okrenuo novom rješenju. Ne dobije li Francuza, Man City će krenuti po Jacka Wilsherea, za kojeg bi Arsenal mogao tražiti više od 50 milijuna eura.

Veselo je danas bilo i u Turskoj. Tamo je izbio pravi skandal, jer je ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu u Milano poslao privatni avion po Samuela Eto'oa! Kamerunac je naime senzacionalno pojačanje novog prvoligaša Antalyaspora, kluba za koji ministar Cavusoglu vatreno navija. Nova želja očigledno ambicioznog kluba jest Ronaldinho!

Jedan transfer zaintrigirao je Njemačku. Schalke je ljutom rivalu Dortmundu uspio oteti 21-godišnjeg Johannesa Geisa. Riječ je o mladom njemačkom reprezentativcu koji igra kao zadnji vezni i bio je velika želja Thomasa Tuchela, novog trenera „crno-žutih“. Upravo je Tuchel promovirao Geisa u Mainzu, a u Dortmundu ga je planirao kao osvježenje u veznom redu. Kehlu je ipak već 35 godina, a Gündogan je na izlaznim vratima.

Englezi su danas bili neuobičajeno mirni. Tek je John Obi Mikel napustio Chelsea i najvjerojatnije će u Ujedinjene Arapske Emirate. Potpunu monotoniju uspio je razbiti Sunderland, koji sprema dva velika pojačanja. Iz Fenerbahčea bi voljeli dovesti golgetera Moussu Sowa, a iz PSV-a lani najboljeg igrača nizozemske lige Georginija Wijnalduma

(Foto: Action Images)


Tagovi

Luka ModrićManchester UnitedReal MadridJuventusRoberto PereyraJack WilshereManchester CityPaul PogbaSamuel Eto'oAntalyasporRonaldinhoJohannes GeisSchalke 04Borussia DortmundThomas TuchelSunderlandGeorginio WijnaldumMoussa SowJohn Obi MikelChelsea

Ostale Vijesti