MERCATO - Naj transferi i glasine dana (5.7.): Dok drugi pričaju, Singapurac troši! A u ludi šoping kreću i United i City!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.07.15. | 22:06

Za glavne priče ove nedjelje na nogometnom tržištu pobrinuli su se mančesterski klubovi.

Engleski mediji raspisali su se kako u Manchester Cityju spremaju senzacionalna pojačanja. Prvi na njihovoj meti jest Kevin de Bruyne, za kojeg su pripremili nevjerojatnih 70.000.000 eura! To je ponuda na koju Wolfsburg neće moći kazati „ne“.

A teško će biti i Tottenhamu odbiti Manchester United, koji u njihovom Harryju Kaneu vidi idealan zalog za budućnost. Crveni vragovi planiraju ponuditi 56.000.000 eura za 21-godišnjeg engleskog golgetera. Pretjerano? Lako moguće. Ali Van Gaal jednostavno treba pravog napadača, jer Van Persie odlazi, a Falcao je već otišao.

I dok je dvojac iz Manchestera pun samopouzdanja, Jose Mourinho doživio je udarac. Javna je tajna kako mu se svidio talentirani bek Augsburga Rahman Baba, no Portugalac je odugovlačio i škrtario, što je iskoristila konkurencija. Konkretno Roma, čija je ponuda bila izdašnija. Eto kakva su vremena došla kada Roma daje više love od Chelseaja...

Zanimljivo je bilo i u Španjolskoj. Real Madrid će, kako stvari stoje, otpisati Lucasa Silvu kako bi smanjio gužvu u veznom redu, što će pokušati iskoristiti Porto, Fiorentina i Sevilla. Neugodnu odbijenicu dobio je pak Atletico Madrid. Sjajni Rodrigo Caio iz Sao Paula poručio je da ne želi na posudbu u redove Atleta. Zapravo, da uopće ne želi u Europu!

U Italiji je glavna tema Matteo Darmian, bek Torina, koji se prema nekim navodima nalazi na doslovce pet milijuna eura od prelaska u Man United. Englezi su ponudili 15, Torino traži 20 milijuna. Za očekivati je da će se naći „negdje između“, čime bi United ispred nosa uzeo igrača koji se sviđao i Romi, te Napoliju.

Inter nakon nekoliko ulaznih transfera planira i „očistiti“ dio svlačionice. Navodno iz kluba tjeraju Guarina, kojeg bi volio uzeti Fenerbahče. Ali Kolumbijac je ljut i ne želi napustiti Meazzu.

Milan i Juventus krenuli su agresivno, a nema sumnje da će tijekom ljeto povući još neke poteze. Dotad, pogledajte našu malu analizu kakve su napadače doveli. Zaključak je: novi Milanov duo zabija više od Juventusovog tridentea!

Što se pak HNL-a tiče, glavna tema je afera braće Mamić, kojima je određen jednomjesečni istražni zatvor. Međutim, jedna pozitivna vijest za Maksimir. Angelo Henriquez i službeno je postao igrač Dinama, a zanimljiv je način na koji su to otkrili s Old Trafforda.

Inače, ovdje možete vidjeti kako se trošilo prvog tjedna prijelaznog roka. Najveći potrošač bila je Valencia, čiji je bogati gazda, Singapurac Peter Lim, već spiskao više od 100 milijuna eura!

(Foto: Action Images)


Tagovi

Angelo HenriquezDinamo ZagrebPeter LimValenciaJuventusMilanFredy GuarinInterNapoliSevillaFiorentinaPortoRodrigo CaioAtletico MadridLucas SilvaReal MadridRomaAbdul Rahman BabaJose MourinhoMatteo DarmianHarry KaneManchester UnitedKevin De BruyneManchester City

Ostale Vijesti