REUTERS/Bernadett Szabo
REUTERS/Bernadett Szabo

Mediji: “Španjolska je imala dva Ferrarija na krilu, Talijani u strahu od 'balkanskog princa'”

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 21.06.24. | 08:00

Složni su da je postojao samo jedan rival u klasiku europskog nogometa

'Dovoljan je remi s Hrvatskom', donosi naslov Gazzetta dello sport na svom portalu objašnjavajući sve moguće rasplete u skupini B, a glavni naslo je 'Kakva španjolska lekcija'.

"Nogometna lekcija. De la Fuenteovi ljudi slomili su nas u svakom pogledu i smanjili naše ambicije. Vratili su se na zemlju one koji su mislili da igraju ravnopravno s majstorima tika-take. Razlika je u ovom trenutku golema, a devedeset minuta završavamo sa samo jednim udarcem na gol. Donnarumma je daleko najbolji, on je bio taj koji je spriječio golijadu. Di Lorenza ćemo dugo pamtiti po srazu s divljim Nicom Williamsom, ali izgubili smo praktički sve dvoboje. Na razini pojedinaca i organizacije momčadi“, riječi su Gazzettina autora Andree Ramazzottija.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Što se ocjena tiče, Gazzeta je Di Lorenza počastila 'četvorkom', a njegov suparnik Nico Williams dobio je 7,5.

Corriere dello sport udijelio je izborniku Lucianu Spalletiju 'peticu', a nesuđeni junak Gianluigi Donnarumma dobio je – osam.

'Italija razočarala, odluka s Hrvatskom', u naslovu donosi Corriere dello Sport.

'Donnaruma nije bio dovoljan, autogol Calafiorija presudio', piše torinski Tuttosport uz egidu 'Samo Gigio'.

"Sjajna igra Donnarumme nije dovoljna da spriječi Italiju poraza od Španjolseu. Azzurri su drugog dana skupine B tijesno izgubili, izdani nesretnim autogolom Calafiorija u 55. minuti utakmice. Reprezentativci De la Fuentea dominirali su tijekom cijelog susreta, nekoliko puta bili blizu udvostručenja prednosti, a Nico Williams pogodio je gredu. Zabrinjavajuća je činjenica da je Spallettijeva momčad završila utakmicu bez da je uopće zabrinula Unaija Simona, gledatelja na ovoj utakmici.“, piše Tuttosport.

Na televiziji RAI, najavili su da ih sada čeka dvoboj s Hrvatima koje predvodi 'balkanski princ' Luka Modrić.

Dok su talijanski mediji kritični, španjolski su euforični, slavljenički raspoloženi.

'Show s krila', naslov je u Marci koja apostrofira sjajnu igru Nice Williamsa i Laminea Yamala.

"Onaj tko upozorava nije izdajnik. Naslovnica Marce je na dan utakmice rekla svoje: Dva Ferrarija protiv Italije. Nakon mnogo godina unutarnje igre gdje se činilo da su čista krila u opasnosti od izumiranja, brzina i raznovorsnost vratili su se u španjolsku momčad predstavljenu u liku Laminea Yamala i Nice Williamsa. Mlad, drzak i bez kompleksa. To je profil, to su Lamine i Nico. Prvi će uoči finala ovog napuniti 17 godina; drugi će doseći 22 dva dana prije. Možda je srpanj njihov mjesec. A ako ne, pitajte Di Marca i Di Lorenza. Kakvu su noć proživjeli...“, napisao je novinar Jose Luis Allegue.

As se slaže također i njihov je naslov 'Kakva lekcija!'

Poseban tekst posvećen je kralju Filipu koji je čestitao svima, a posebno Williamsu. (dku)



 


Tagovi

Talijanska nogometna reprezentacijašpanjolska nogometna reprezentacijaNico WilliamsLamine YamalGianluigi DonnarummaHrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024Luka Modrić

Ostale Vijesti