REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Mbappe ispunio san: Kupio nogometni klub svog djetinjstva i ušao u povijest

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.07.24. | 09:17

Mbappé će zamijeniti dosadašnjeg većinskog dioničara, američki investicijski fond Oaktree

Novo pojačanje Real Madrida i svjetska superzvijezda Kylian Mbappe napravila je novi korak u svojoj karijeri. Zajedno s obitelji, napadač je sklopio ugovor o kupnji Stade Malherbe de Caena, francuskog drugoligaša.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Njegovo preuzimanje trebalo bi biti objavljeno uskoro, a time će 25-godišnjak postati najmlađi aktivni igrač koji je vlasnik profesionalnog europskog nogometnog kluba. Novopečeni igrač Real Madrida uložit će oko 15 milijuna eura preko vlastitog investicijskog fonda Coalition Capital kako bi stekao 80 posto klupskog kapitala te će također otplatiti dio klupskog duga.


Mbappé će zamijeniti dosadašnjeg većinskog dioničara, američki investicijski fond Oaktree, koji je kupio 80 posto dionica kluba još 2020. Preostalih 20 posto kapitala drži Pierre Antoine Capton, sadašnji predsjednik nadzornog odbora kluba.

Caen je trenutno u Ligue 2 nakon što je ispao iz prve lige u svibnju 2019., a odnos između Mbappéa i Caena seže daleko u prošlost. U 2014., kada je Mbappé imao 13 godina, skoro je potpisao za njih prije nego što je odabrao Monaco. Prošlu sezonu Caen je završio na šestom mjestu, a vlasništvo kluba namjerava napraviti iskorak kako bi se Caen vratio u francusku prvu ligu. Upravo s tom namjerom obitelj Mbappe pridružila se klubu.


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.






Tagovi

Kylian MbappéLigue 2Real Madrid

Ostale Vijesti