Matić: Sokolu nije bilo lako igrati nakon onih događanja u Beogradu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 17.10.14. | 22:04

Nakon uvjerljive, 3:0 pobjede u Parku mladeži nad Osijekom, raspoloženja u oba tabora su očekivano bila suprotna.

„Utakmica je s psihičke strane bila zahtjevna jer nam se nametao taj imperativ sva tri boda i drago mi je što smo se s tim, kao u većini takvih utakmica, znali nositi. Rezultat toga je zaslužena pobjeda“, rekao je trener Splita, Ivan Matić.

Večeras je imao itekako razloga za zadovoljstvo.

„Veseli igra veznih igrača, malo tu Vidović nije dolazio do izražaja, mislim da on ima prostora donijeti određenu kvalitetu u igri prema naprijed, no ono što nam je bila ideja jest da kontroliramo igru i imamo posjed. Tu su dolazili Ibriks i Rugašević iz drugog plana, Rog je stvarao probleme zadnjoj liniji Osijeka“.

Sokol Cikalleshi je realizirao najstrožu kaznu i asistirao za treći pogodak.

„Obzirom da je Bilić izašao, on je predodređen kao drugi izvođač. Nije mu bilo lako igrati nakon tih događanja u Beogradu, no smogao je snage i njegovom igrom u 60 minuta možemo biti zadovoljni“, odgovorio je Matić pa upitan gdje je bio Vuković dodao.

„Andrija je dio povijesnih uspjeha za klub, međutim na početku sezone bila je odluka kako je Zagi prvi golman. Došla je prilika da mijenjamo, na to smo se odlučili. A dosadašnja praksa je bila da mladi golman ide na klupu, odnosno Duka koji je dosad u svim varijantama bio rezervni vratar“, poručio je Matić.

'Crvene' nakon ove pobjede čeka teško gostovanje kod Rijeke u idućem kolu.

„Svi očekujemo jedan kontinuitet, a ne da idemo jedan naprijed, jedan nazad. Vjerujem da momčad ima kvalitetu i snagu da krene u tom smjeru, a Rijeka nam je prvi izazov. Za gostovanje na Kantridi ćemo se pripremiti i vjerujem da ćemo znati odgovoriti protivniku i zadacima“, rezimirao je strateg Splita.

Trener gostiju Tomislav Rukavina je nakon poraza u Parku mladeži priznao kako se u Splitu potajno nadao iznenađenju.

„Nećemo kriti da smo se nadali nešto osvojiti i mislim da je taj ulazak u utakmicu i početni dio prvog dijela nešto obećavao. Međutim, onda se dogode individualne greške koje presude utakmicu, obzirom da to nije prvi put da primamo slične golove i na tome gubimo utakmice. Na tome se treba poraditi i nadati se da će biti bolje“, rekao je trener Osječana.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

SplitOsijekIvan MatićTomislav RukavinaPrva HNL

Ostale Vijesti