Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Mateo nema sreće: Najvjerojatnije propušta finale FA Kupa, Jamesov start načeo gležanj

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.05.22. | 10:56

Trener Chelseaja nema dobre vijesti za našeg vatrenog veznjaka.

 Mateo zbilja nema sreće.

Da njegov Chelsea nije primio gol protiv Wolvesa u 97.minuti usput si zakompliciravši već davno zakaparenu treću poziciju, Tuchel bi možda i odmorio našeg Matea Kovačića. Ovako, u bespoštednoj borbi u kojoj se Tottenham i Arsenal dižu prema Ligi prvaka, njemački stručnjak je na gostovanju kod Leedsa izašao sa svojim najjačim snagama, uključujući naravno i našeg reprezentativnog veznjaka.

Leeds je u lošem nizu, protiv Arsenala su pokazali frustraciju kada je Ayling već u prvom poluvremenu pocrvenio nakon posve nepotrebnog starta, a jučerašnji “horror” start Daniela Jamesa nad našim reprezentativcem donio im je još jedan, drugi u nizu. Nažalost, prekršaj je bilo teško gledati. Bivši igrač Uniteda ušao je s kopačkom u gležanj Chelseajevom veznjaku, a Mateo može biti sretan da mu James nije ništa slomio.

No, bez obzira što je Kovačić izbjegao najgori scenarij, Thomas Tuchel se našao u velikom problemu. Prema njegovim riječima, Mateo će vrlo vjerojatno propustiti finale FA Kupa koje je na rasporedu ove subote.

“Nisam liječnik, ali kao trener vam mogu reći da su šanse izuzetno male da ćemo Kovačića gledati u subotu. Natekao mu je gležanj, u jakim je bolovima” objasnio je Tuchel

“Naravno, ako propusti dvoboj, to će biti snažan udarac na naše ambicije. Mateo je starter. Ako pogledate kako smo igrali s njim i Jorginhom u tih prvih pola sata protiv Leedsa, on je naša ključna figura u veznom redu. Igrao je protiv Liverpoola od prve minute u posljednja dva međusobna ogleda ako se ne varam”, nastavio je Tuchel.

(3.60) Chelsea (3.45) Liverpool (2.05)

Ne samo da je igrao, već je i sjajno zabio. U prvenstvenom okršaju s početka godine, Mateo je strašnim udarcem vratio svoj klub nazad u utakmicu koja je okončana remijem (2:2).

Srećom, za sada nema informacija da je riječ o ozbiljnijoj ozljedi, ali šteta je učinjena. Chelseaju je FA izuzetno važan, uostalom to je jedini trofej koji mogu osvojiti ove sezone.



*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+




Tagovi

Thomas TuchelChelseaMateo KovačićLeeds UnitedDaniel James

Ostale Vijesti