REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS/Fabian Bimmer

Matanović asistirao u potapljanju Vuškovićeva HSV-a, Medić i Vasilj po 90 minuta za pobjednike gradskog derbija

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 14.10.22. | 21:16

Gosti su od 28. minute igrali s čovjekom manje i nisu izdržali

U derbiju 12. kola 2. Bundeslige St. Pauli je na svom stadionu svladao gradskog suparnika HSV 3:0, nanijevši trenutno vodećoj momčadi popularne 'Zweite' treći ovosezonski prvenstveni poraz.

Iako su sva tri pogotka pala su u drugom poluvremenu, ključni trenutak zbio se u 28. minuti, kad je zbog prekršaja u izglednoj situaciji za pogodak, guranje s leđa suparnika bez mogućnosti da se dođe do lopte, isključen stoper gostiju, kapetan Sebastian Schonlau.

Iako su gosti i s igračem manje imali posjed (60:40%), zabijali su domaći: prvo je Eric Smith smjestio loptu u mrežu glavom za 1:0 nakon kornera Hartela u 61. minuti, da bi u 74. Marcel Hartel zabio nakon kontre i povratne lopte zdesna mladoga hrvatskog reprezentativca, 19-godišnjeg Igora Matanovića. Konačni rezultat postavio je u 89. minuti, opet nakon protunapada, David Otto.

Za goste je svih 90 minuta na svojoj poziciji stopera igrao Mario Vušković, dok je za domaće osim Matanovića (izašao u 80. minuti) cijelu utakmicu odigrao srednji branič Jakov Medić, zaradivši u 33. minuti javnu opomenu zbog prigovora. Dodajmo da je za domaće branio Nikola Vasilj (BiH), sin nekadašnjeg trećeg vratara hrvatske reprezentacije, Brončanog iz 1998. Vladimira Vasilja.

Hamburger SV je ostao prvi barem jednu noć, a Sankt Pauli je trenurno deseti. (ri)



Tagovi

HSVSt. Pauli2. BundesligaIgor MatanovićJakov MedićMario VuškovićNikola Vasilj

Ostale Vijesti