Davor Javorovic/PIXSELL REUTERS/Carl Recine
Davor Javorovic/PIXSELL REUTERS/Carl Recine

Martin Bellingham, pardon, Baturina! Dinamov dragulj najsličniji engleskoj zvijezdi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.08.24. | 19:02

Pročešljali su 66 najjačih liga i najboljeg našli na - Maksimiru

Bomboni iz usta ispadaju svima kada je u pitanju Martin Baturina. Kako i ne bi kada je Dinamov dragulj već odavno postao jedna od glavnih uzdanica Modrih, kako na travnjaku, tako i za buduću prodaju. Spominjalo se i po 30 milijuna eura prije dvije sezone, potom su brojke varirale, a sada mu kraj imena na Transfermarktu stoji i dalje velikih 20 milijuna eura. Neki su se tomu smijali, ali Martin je sve opravdavao kako je vrijeme prolazilo.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kolika je njegova moć na trenu pokazuje i podatak kojeg je CIES Football Observatory, tj. International Centre for Sports Studies napravio u svom posljednjem neovisnom istraživajnju. Naime, oni su objavili popis igrača mlađih od 25 godina koji su profilom najsličniji Englezu Judeu Bellinghamu, trenutno najvećoj atrakciji tamošnje reprezentacije, a i dobrog dijela svjetskog nogometa te jednim od kandidata za osvjanje Zlatne lopte. U obzir su pri istraživanju uzeli 66 najjačih liga svijeta, a na vrh je isplivao dragulj koji se krije u HNL-u, Martin Baturina.


Perspektivni dinamovac je najsličniji Bellinghamu prema ovom istraživanju. Ne sumnjamo da će mu to cijenu dodatno podići, no najviše će joj sigurno pridonijeti izdanja na utakmicama koja će Martin pružiti. Nakon prva dva kola zaradio je puste pohvale, osobito nakon utakmice s Istrom 1961 u kojoj je upisao čak tri asistencije, a već večeras ima priliku još jednom oduševiti maksimirsku publiku u utakmici sa Šibenikom.

Iako svi zasigurno gledaju na njegovu cijenu, predsjednik Velimir Zajec je najavio da će se u klubu potruditi zadržati ga među Plavima barem do kraja sezone.

Inače, CIES Football Observatory je neovisna istraživačka organizacija iz švicarskog Neuchâtela nastala kao zajedničko ulaganje FIFA-e, Sveučilišta Neuchâtel i Grada Neuchâtela 1995. godine.



Tagovi

Martin BaturinaJude BellinghamEngleska nogometna reprezentacijaGNK DinamoHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti