Marseille ih kupio za 40 milijuna eura, sada ih poklanja besplatno

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 09:55

Na Velodromeu su potpuno nezadovoljni partijama skupo plaćenog dueta.

Nogometaši Marseillea ovu su sezonu završili na odličnom drugom mjestu Ligue One, što je maksimum za sve momčadi pored nedodirljivog Paris Saint Germaina. Momci s juga Francuske tako će i novoj sezoni igrati Ligu prvaka, no daleko od toga da na Velodromeu cvjetaju ruže.

Naime, Marseille muče određene financijske dubioze, a čelnici kluba već su odlučili smanjiti proračun u novoj sezoni, a to žele postići time što će se riješiti pojedinih igrača.

Prvi na listi za odstrel su dva skupa pojačanja – Kevin Strootman i Kostas Mitroglou. Nizozemac je prije dva ljeta stigao iz Rome za 25 milijuna eura, no nije opravdao silnu odštetu. U dvije je sezone odigrao 64 utakmice, zabio tri gola i dodao devet asistencija. Na papiru to možda i ne izgleda preloše, no treba imati na umu da Strootman ima golemu mjesečnu plaću od pola milijuna eura. Puno previše za apetite Marseillea, posebno nakon stezanja remena za narednu sezonu. Stoga je predsjednik kluba Jacques – Henry Eyraud odlučio da ga besplatno pusti ako se nađe zainteresirani klub, neovisno o tome što ima ugovor još pune tri sezone.

Pored nizozemskog veznjaka, drugi na listi za odstrel je Kostas Mitroglou. Grčki napadač stigao je 2017. godine za 15 milijuna eura, ali je i njegova plaća prilično izdašnih 350 tisuća eura mjesečno. No, njegov je učinak bio toliko loš da je nakon dvije i pol sezone na Velodromeu bio poslan na posudbu u Galatasaray pa u PSV, gdje je ove sezone imao svega tri postignuta pogotka na 18 utakmica, dok je u 50 utakmica za Marseille zabio 16 golova i dodao jednu asistenciju. Njegov ugovor traje još godinu dana, a predsjednik kluba namijenio mu je istu sudbinu kao i Strootmanu – što hitniji odlazak iz kluba, po mogućnosti ovog ljeta i to besplatno.

U prijevodu, Marseille je odustao od bilo kakve zarade na ovom duetu, a koliko je voda došla do grla uz kombinaciju s lošim igrama, dovoljno govori činjenica da su ih spremni pustiti besplatno, samo kako bi se otarasili 850 tisuća eura mjesečnih primanja.

(foto: REUTERS/Jean-Paul Pelissier)

 


Tagovi

Kostas MitroglouKevin StrootmanMarseilleOlympique Marseille

Ostale Vijesti