Marko Livaja se vraća u Serie A? Stiže kod trenera koji mu je dao nadimak "mali Rooney"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.08.15. | 09:10

Mladi hrvatski napadač Marko Livaja vraća se u Serie A.

Livaja bi danas trebao doputovati u Italiju, gdje ga čekaju liječnički pregledi i potpis ugovora s Empolijem, piše ekspert za transfere Gianluca di Marzio.

Napadač rođen u Splitu kao 17-godišnjak je otišao s Poljuda u Inter. Hajduk ga je suspendirao, zbog čega ga milanski klub nije mogao registrirati, niti u svom kadru, niti u švicarskom Luganu kamo su ga poslali na posudbu.

Livaja je pravo nastupa stekao s 18. rođendanom, a za Inter je odigrao nekoliko utakmica. Bio je i na posudbi u Ceseni, nakon čega ga je 2012. godine za 1.800.000 eura kupila Atalanta. U klubu iz Bergama naznačio je svoj potencijal i postigao četiri gola u Serie A, od čega se ističu dva pogotka Romi. No poznat je Livaja i po svom temperamentu, pa se jednom prilikom „zakačio“ s vlastitim navijačima na Facebooku. Bio je to njegov kraj u Atalanti.

Otišao je u Rusiju, u Rubin Kazan, ali tamo je igrao slabo i prošle sezone postigao samo jedan gol u Kupu. Sada se vraća na Apenine, u Empoli kojeg je od ovog ljeta vodi Marco Giampaolo, trener koji je s njime radio u Ceseni.

„Livaja je snažan igrač, odmah me impresionirao. Možda je i najmoćniji igrač '93. godišta kojeg sam trenirao. Ima temperament i osobnost. Nazvao sam ga 'mali Rooney' jer je opasan poput njega pred vratima. Siguran sam da može još napredovati i postati vrlo snažan“, pričao je svojedobno Giampaolo.

S trenerom koji mu vjeruje, Livaja bi u Empoliju definitivno mogao profitirati i možda konačno potvrditi zašto su ga nekoć zvali ponajvećim talentom hrvatskog nogometa. Prostora će zasigurno imati, jer konkurencija nije toliko jaka. Tu su veteran Massimo Maccarone, te Pucciarelli (lani pet golova) i Mchedlidze (četiri gola).

Empoli je prošle sezone bio jedno od ugodnijih iznenađenja Serie A, no ljetos ih je napustio trener Maurizio Sarri (Napoli) i nekoliko prvotimaca. U novu kampanju krenuli su porazima od Chieva (1:3) i Milana (1:2).

(Foto: Action Images)


Tagovi

Marco GiampaoloHajdukInterAtalantaRubin KazanjEmpoliMarko Livaja

Ostale Vijesti