Dusko Jaramaz/PIXSELL
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Mario Rosas želi ostati na klupi Šibenika, novi vlasnici će mu odrediti sudbinu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 12:43

Španjolac čeka rasplet novonastale situacije na Šubićevcu,

S novim vlasnicima, stižu i promjene u svlačionici. Tako su otprilike izgledale najave ulaska novih investitora u HNK Šibenik čime bi dotični postali i većinski vlasnici prvoligaša sa Šubićevca. Kolumbijski investitori su na izlaznim vratima, igračima kasne plaće i čini se da su financijski problemi uzeli danak. Klub traži svježi priljev novca koji bi stabilizirao stanje u klubu i tako trenutnom rosteru postavio temelj za daljnji napredak. Mjesta za poboljšanja svakako ima, Šibenik je u ovoj polusezoni pokazao zavidan potencijal i samo je pitanje koliko daleko mogu Narančasti u proljetnom dijelu sezone.

Jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate Šibenika je svakako trener Mario Rosas koji je ljeto stigao u Šibenik i doslovce krenuo ispočetka. Puno igrača je otišlo, puno ih je stiglo na probu, pa je tako bivši nogometaš od nule složio početnu jedanaestoricu i krenuo u prvoligašku avanturu. Rezultat nakon 20 odigranih kola je više nego solidan. Šibenik je sedmi, imaju šest pobjeda, četiri remija i deset poraza uz gol razliku 29:34.

Sjajan je to učinak s obzirom na probleme s isplatom plaća, kapetan Ćurić se nameće kao prvi među jednakima zajedno s Marinom Jakolišem koji je procvao kao igrač kontre nakon epizode u Hajduku. Rezultat bi bio još i bio da se Julardžija nije ozljedio nakon samo nekoliko kola. Ukratko, Šibenik ima potencijala uz Rosasa. Pitanje je samo hoće li Rosas ostati.

Kako prenose Sportske novosti, Rosas i suradnici su trenutno na zimskom odmoru povodom Božića, plan je nastaviti tamo gdje se stalo sa posljednjim zviždukom utakmice protiv Gorice koju su momci sa Šubićevci dobili rezultatom 3:2. No, prema riječima trenera koji je porazgovarao s novinarima SN, nastavak suradnje je pod znakom upitnika.

“Vjerujte da ne znam ništa, ni sa kime nisam pričao oko toga. Preostaje mi samo čekati rasplet ove priče, pa ću znati više. U svakom slučaju, meni je u Šibeniku lijepo, upoznao sam krasne ljude u klubu i oko njega, u gradu, stekao sam brojne nove prijatelje. Imao sam sreću raditi sa sjajnim ljudima, igračima koji su kvalitetni nogometaši i ljudi. Imali smo odličan odnos i volio bih i dalje raditi u takvom ozračju. Ali, kao što znate, nisam vlasnik i o tome odlučuje netko drugi” izjavio je Mario Rosas za Sportske.

Želja za nastavkom suradnje je očita. Šibenik i Rosas vole se javno. Problem je samo što su vlasnici ti koji će reći konačno da ili ne Rosasu. Odogovor ćemo dobiti u najkraćem mogućem roku jer proljetni dio sezone počinje vrlo skoro.



Tagovi

NK ŠibenikMario Rosas

Ostale Vijesti