Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Mario Pašalić: “Vidjeli smo slabosti Italije, spremni smo ih iskoristiti”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.06.24. | 17:21

Dva dana uoči dvoboja s Italijom pred medije je izašao Mario Pašalić

Mario Pašalić bi prema svim informacijama i signalima koji dolaze iz redova reprezentacije trebao od prve minute krenuti u odlučujućoj utakmici s Italijom u ponedjeljak u Leipzigu.

Prouči cjelokupnu ponudu za Euro na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kako Pašalić vidi talijansku reprezentaciju, gdje vidi njihove najveće snage i koliko klupska forma znači na ovom turniru? Drugo pitanje je bilo o navijačima.

"Svjesni smo i zahvalni na velikoj podršci. Znamo da nikad neće iznevjeriti i razočarati. Vjerujem da će biti u ponedjeljak puno naših navijača i vjerujem da ćemo se svi skupa veseliti. Italija je pokazala puno bolje protiv Albanije, ali nešto se pita i protivnika. Možemo se složiti da je Španjolska u samom vrhu favoriti nakon dva kola. Nisu puno dozvolili Italiji. Očekujem ih dobro organizirane, tešku utakmicu ali vjerujem da ćemo biti spremni odgovoriti zahtjevima".

Gledali ste Španjolsku i Italiju i je li pričao sa Scamaccom?

"Mislim da je to vrhunski igrač od kojeg prijeti opasnost, ali i od ostalih. Pogotovo onih ofenzivnih. Imao je fantastičnu sezonu, pogotovo zadnjih par mjeseci gajde je zabijao u kontinuitetu i bio jedan od važnijih igrača. Bit će teška utakmica, jer su sjajna ekipa sa sjajnim trenerom, ali vidjeli smo gdje su im slabosti i gdje možemo odvesti utakmicu u našu korist i nadam se da ćemo to napraviti na terenu".

Je l' igra protiv Albanije u drugom poluvremenu nit vodila za dalje?

"Nije bilo kako smo željeli početi. Nije bilo dobro, u nastavku je bilo. Nadam se da ćemo u trećoj utakmici imati isti pristup od prve minute. Manje je bitno tko će igrati od početka. Samo je pristup bitan, da se nametnemo i odvedemo utakmicu na naš mlin".

Prije tri godine Hrvatska je pobijedila Škotsku i plasirala se u nokaut fazu.

"Slična je situacija s Eurom pod prije tri godine. Otvorili porazom pa remijem s Češkom. Slična je situacija, nadam se da će biti jednak ishod".

Talijanima igra remi, što očekuje Pašalić od "kralja taktike" kako zovu Spallettija.

"Za većinu se može reći ista stvar. Netko bolje, neko manje. Teško je igrati za bod, kako se postavlja igra za remi. Očekujem od njih da će tražiti pobjedu, radit će neke promjene jer tražiš druga rješenja i dobitnu formulu. No, to prepuštamo njima, fokusirani smo na nas, da se spremimo i pobijedimo tu utakmicu".



Tagovi

Mario PašalićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniEuro 2024

Ostale Vijesti