Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Marin Pilj za Germanijak: “Dinamo je favorit na papiru, teren je druga priča”

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 04.11.23. | 08:02

Veznjak Varaždina postao je standardan u ovoj sezoni i jak adut trenera Kovačevića u dvoboju s Dinamom.

Dinamo u nedjelju gostuje u Varaždinu. Hit prošlog prvenstva nekako se ustabilio u sredini ljestvice a prvake dočekuju s tri utakmice bez pobjede. Nakon poraza na gostovanju kod Belupa, momčad Marija Kovačevića upisala je dva remija s Lokomotivom i Rudešom te će Dinamo dočekati na šestom mjestu ligaške ljestvice.

“Sve je to tu negdje. Dvije pobjede te katapultiraju u vrh, s dva poraza si blizu dna. Mogli smo lako biti još bolji da smo imali nešto bolju završnicu. Nedostaje nam par golova, te neke mirnoće u realizaciji ali mislim da se popravljamo i da će sve doći na svoje”, reći će nam Marin Pilj. Dijete Osijeka koji je do Varaždina stigao preko slovenske Olimpije se izborio za svoje mjesto standardnog prvotimca. Ima povjerenje trenera i to vraća svojim predstavama na travnjaku.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Zadovoljan sam. Igram redovito, uživao u nogometu i dobroj atmosferi koju imamo u klubu i sve je na nama. Idemo utakmicu po utakmicu i vjerujem kako će to i u ovoj sezoni biti jedna pozitivna priča. Cilj je uvijek napraviti korak više u odnosu na ono što je iza nas”, priča nam Pilj koji naglašava kako je situacija načelno dobra u klubu iako su bodovi protiv Rudeša već unaprijed bili ukalkulirani…

“Zapravo nisu. Svjesni smo da se za svaku utakmicu moramo potruditi. Žao mi je što to nismo dobili, jer je želja bila velika ali i oni se dižu. Nije to loša ekipa kako možda sugerira broj bodova na ljestvici. Dobili su Belupo sada, izbacili ih iz Kupa. Sigurno će uzimati bodove još nekima u prvenstvu”.

Više od Rudeša, zanima nas kako Marin Pilj vidi svoj Varaždin u ovoj sezoni.

“Pa kao što sam rekao, cilj je napraviti korak više. Biti tu negdje, blizu te borbe za Europu pa ako se ukaže prilika da se potučemo za neko od ta mjesta. Sve je to na par bodova. Iskusniji smo u odnosu na lanjsku sezonu, bilo je nekih promjena u kadru i treba vremena da se to malo posloži. Mislim da smo mudriji, da izgledamo tvrđe, da primamo manje golova i to mi je jako drago. Prema naprijed možda nedostaje malo konkretnosti, taj neki zadnji pas…”.

Pred Varaždinom je težak ispit. Dinamo je ranjeni lav. Nakon što su tukli Lokomotivu u zadnjim sekundama, Oriolik je dobio osam komada u Kup utakmici.

“Sigurno je da nisu uvjerljivi kao što su bili lanjskih sezona, ali to može biti i otegotna okolnost za nas. Više će biti motivirani, napaljeni i žešći. Ne treba niti pričati koliko je Dinamo kvalitetan na individualnom planu i tu će biti sve samo ne lak zadatak za nas. No, treba gledati sebe. Ovo su, što se kaže, najlakše utakmice. Nemamo što za izgubiti a možemo puno dobiti. Imat ćemo svoje prilike, važno je u datom trenutku biti spreman i iskoristiti je. Da zaključim, Dinamo je favorit na papir, a vidjet ćemo kako će to izgledati na terenu. Varaždin se može nositi sa svima u ligi i sa svakim igrati”, optimist je naš sugovornik s kojim razgovor ne može završiti bez da spomenemo njegov Osijek.

“Naravno da ih pratim. To je moj klub, moj grad. Imam puno prijatelja, obitelj i znam što se događa. Istrčao sam na Opus areni i zaista je lijep osjećaj. Dočekao me aplauz cijelog stadiona poslije utakmice, čak i povici da se vratim. Prelijep je taj osjećaj kada shvatiš da te tvoji vole, da cijene to što sam ostavio iza sebe i da prepoznaju. Osijek je za mene jedna velika emocija i to će uvijek ostati”, završio je Marin Pilj.



Tagovi

Marin PiljNK VaraždinGNK DinamoHNL

Ostale Vijesti