Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Marijan Budimir ipak neće postati novi trener Istre 1961, karijeru nastavlja u susjedstvu!?

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 10:56

Njegov dolazak na klupu bio bi jasan pokazatelj klupskih ambicija za sljedeću sezonu.

Otkako se Gonzalo Garcia oprostio od klupe Istre 1961, dva glavna kandidata za njegovog nasljednika postala su Marijan Budimir i Mislav Karoglan. Splitski stručnjaci su 'vruća roba', mnogi klubovi bi ih rado angažirali, ali prema ekskluzivnim informacijama koje donosi Sportsport.ba, dojučerašnji trener Bilih tića nadomak je – Širokog Brijega!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Momčad s Pecare nedavno se pozdravila s Ivicom Barbarićem. Ovog ljeta će biti puno promjena u svlačionici budući da je nekolicini iznimno važnih igrača istekla ugovorna obveza, a kako bi Širokobriježani uhvatili korak za Zrinjskim na čijoj klupi sjajne rezultate ostvaruje Krunoslav Rendulić, izgleda kako su spremni dovesti jednog od najperspektivnijih trenera s ovih područja.

O Budimiru se sve zna. Već godinama radi sjajne stvari na klupi juniora Hajduka, a u netom završenoj sezoni su njegovi 'Tići' dogurali čak do finala Uefine Youth lige. AZ je bio prejak, ali budući da je na putu do finala pobjeđivao klubove poput BVB-a, Manchester Cityja i Šahtara, jasno je zašto su se njegove dionice nevjerojatno podigle. No, u Hajduku u ovom trenutku nije mogao dobiti priliku u prvoj momčadi, što na neki način ne čudi budući da je od početka godine u klubu opet Ivan Leko. Nakon nešto turbulentnijeg početka, Leko je s vremenom stabilizirao momčad koja je na kraju rutinski osvojila Hrvatski kup te je bila uvjerljivo druga u HNL-u pa tako Budimirov angažman, u ovim okolnostima, nije dolazio u obzir.

Budući da je Budimir s Bijelima ugovorno vezan još 20-ak dana, jasno je da se njegovo ime povezuje s prilično velikim brojem klubova. Dok Prosinečki nije popisao za Rudeš je navodno baš on bio među kandidatima za klupu novog prvoligaša, baš kao što ga se sada povezuje i s Istrom 1961. Iako, u Puli ipak nešto više naginju na stranu Karoglana stoga je lako moguće da Karoglan u skorijoj budućnosti preuzme Zeleno-žute, a da Budimir trenerski put nastavi u susjednoj BiH.

Sportsport.ba navodi kako pregovori traju i da neće biti nikakvo iznenađenje ako Budimir u novoj sezoni sjedne na klupu Širokog Brijega. Svojevremeno je dobre rezultate u Širokom ostvario i Goran Sablić, danas pomoćnik Bore Primorca, a ako su iz kluba njega odlučili pitati za savjet, riječi hvale na račun Budimira sigurno nije štedio.

U svakom slučaju izgleda kako se kockice same po sebi slažu. Prosinečki je otišao u Rudeš, Karoglan bi mogao u Istru 1961, a Budimir, prema svemu sudeći, će u Široki Brijeg. No, znamo da ništa nije gotovo dok se ugovori ne potpišu, a to, barem u ovom konkretnom slučaju, još uvijek nije slučaj. Sve ide ka tome, ali valja još malo pričekati… (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marijan BudimirHajduk junioriIstra 1961Široki BrijegBiH Premijer liga

Ostale Vijesti