Action Images via Reuters/Peter Cziborra
Action Images via Reuters/Peter Cziborra

Marcelo je El Loco: Leeds uz hat-trick Harrisona srušio West Ham, Liverpool siguran protiv Pčelica (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 16.01.22. | 17:02

Nastavljeno je 22. kolo Premier lige

Kakvo poslijepodne! Iako smo jučer ostali pomalo rauočarani kada je ligaško vodstvo odlučilo odgoditi gradski derbi Spursa i Arsenala, preostala dva susretna zakazanih za nedjelju posljepodne, onaj između West Hama i Leedsa, odnosno Liverpoola i Brentforda, ispunio je apsolutno sva očekivanja. Čekićari su u golijadi ipak ostali kratki, slavio je Leeds rezultatom 3:2. S druge strane, Liverpool je bez poteškoća uzeo sva tri boda Brentfordu i tako nastavio prvenstvenu utrku premda se City polako odvaja. Konačni rezultat 3:0

Beskompromisni treneri su danas istrčali u identičnim formacijama, 4-2-3-1 za oba tima uz ponešto drugačiji profil špice. S jedne strane fizički nadmoćni Antonio, s durge Daniel James, donedavno krilo Uniteda koje pod redateljskom palicom Marcela Bielse igra u samom vrhu napada. Što se tiče napačke ispomoći s krilnih pozicija, veseli vidjeti Nikolu Vlašića sve češće kao prvotimca, no show je danas ukrao Jack Harrison, trostruki strijelac i junak Leeds Uniteda bez kojeg danas pobjede definitivno ne bi bilo.

Za razliku od nedavnog okršaja u FA kupu, danas se ekipe nisu štedjele, barem ne u napadu. Bielsa je poznat po svojem riskantnom obrambenom rješenju na “čovjeka”, što je ravno samoubojstvu protiv tehnički dobro potkovanih momčadi. Danas, kao da su se snage nekako poništile, obje ekipe su imale prednost u napadačkom aspektu igre glavom pa nije za čuditi da smo danas vidjeli pet pogodaka, puno pogrešaka i najbitnije atraktivne zsavršnice.

Kada utakmica s obje strane zbrojno ponudi čak 33 udarca, jasno je da se pucalo sa svih pozicija. Od devet udaraca koji su išli u okvir gola, njih čak pet je završilo u mreži. Zaključno, natrčavalo se bez kompromisa s obje strane.

Klasična akcija Leedsa koji izlazi s puno igrača u posljednju trećinu i tako si nužno stvara prostor za povratnu loptu. Harrison je ostao sam, obrana West Ham je zaboravila na njegov dolazak i to je bilo sigurnih 1:0 za goste.

10 minuta kasnije, za 1:1 zabija Bowen. Svi su se fokusirali na Antonija i Diopa, a Bowen je spreman čekao šansu iz drugog plana.

Par minuta kasnije, opet dekoncentracija West Hama, uz sigurnu realizaciju Harrisona koji je na sličan način odgovorio na Bowenov pogodak. S tim rezultatom se otišlo i na odmor. 2:1 za Leeds i osjećaj kako su nam nogometaši, bez obzira na tri gola u mreži, ostali dužni.

Drugi dio je otvoren novim pogotkom West Hama, ovog puta se do peterca probio Fornals i precizno pogodio za 2:2. Leeds je definitivno atraktivan za gledati, no visoka koncentracija rizika u njihovoj igri, i tvrdoglavost Bielse, ponekad navijačima zadaju glavobolje.

No, danas je Harrison odlučio biti junak susreta pa je nekako anulirao taj Fornalsov gol zabivši za 3:2. Kao da se momčadi kopiraju. Nakon glavometa iz prvog dijela, momčadi su se raspucale nogom. Jack će pamtiti ovo gostovanje, ipak je zabio tri gola…

S druge strane, nešto sjevernije, u Liverpoolu, Redsi su bez poteškoća svladali Brentford rezultatom 3:0. Veseli vidjeti dobru partiju Minamina koji je zabio treći pogodak, prije njega su mrežu još tresli Oxlade-Chamberlain i Fabinho.

REZULTATI 22. KOLA PREMIER LIGE:

Subota

Manchester City – Chelsea

Burnley – Leicester ODGOĐENO

Newcastle – Watford 1:1

Norwich – Everton 2:1

Wolves – Southampton 3:1

Aston Villa – Manchester United 2:2

Nedjelja

Liverpool – Brentford 3:0

West Ham – Leeds 2:3

Tottenham – Arsenal ODGOĐENO



Tagovi

Marcelo BielsaWest HamLeeds UnitedDavid MoyesJack Harrison

Ostale Vijesti