REUTERS/Ints Kalnins
REUTERS/Ints Kalnins

Marcelo Bielsa svoju savršenu ‘osmicu’ nazvao - ‘Modrić’!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.12.23. | 13:47

U nogometu je najteže naći takvog igrača, tvrdi Argentinac

Marcelo Bielsa, osebujni izbornik urugvajske nogometne reprezentacijes kojom je nedavno u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. pobijedio Argentinu i Brazil, rekao je kako je najteže naći "osmicu", a tu poziciju nazvao je "Modrić", u čast zvijezde Real Madrida i kapetana hrvatske izabrane vrste Luke Modrića.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatski veznjak godinama igra na vrhunskoj razini i inspiracija je mladim igračima diljem svijeta. Bivši trener Leedsa, a sadašnji izbornik reprezentacije Urugvaja objasnio je zašto je 'osmicu' nazvao po Modriću.

“U nogometu je najteže naći igrača na poziciji 'osmice'. Ja sam je nazvao 'Modrić', jer igrač na toj poziciji mora igrati defenzivno kao 'šestica', a ofenzivno kao 'desetka'. Modrić ima nevjerojatne sposobnosti da igra obranu te vještinu da napadne suparnika i razumije igru u oba pravca”, rekao je Bielsa.

Argentinski trener, kojega zbog osebujnog izražavanja zovu 'El Loco' (luđak) četiri je godine vodio Leeds, kojega je uveo u Premier ligu, a Pep Guardiola priznaje da mu je Bielsa svojevsrni “guru”. U svibnju ove godine preuzeo je reprezentaciju Urugvaja s kojom je u manje od mjesec dana pobijedio Brazil i Argentinu. (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marcelo BielsaLuka ModrićPep GuardiolaReal MadridHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti