REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

Marca tvrdi: Sve je dogovoreno, Real Madrid dovodi još jednog wunderkinda

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.06.24. | 12:45

Je li netko javio Real Madridu da u momčadi u istom trenutku može nastupati samo 11 igrača?

Kylian Mbappé od 1. srpnja i službeno će postati igrač Real Madrida, a novi Los Blancos od idućeg mjeseca bit će i Endrick, 17-godišnji brazilski superstar koji je u svojoj kratkoj karijeri za A reprezentaciju Brazila zabijao Engleskoj na Wembleyju, Španjolskoj na Santiago Bernabeu, a sinoć i Meksiku u 96. za konačnu 3-2 pobjedu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U napadu Real Madrida prošle sezone igrali su Vinicius Junior, Rodrygo i Joselu. Sva tri napadača i iduće sezone nosit će dres Kraljevskog kluba. Dvojben je bio Joselu, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi iz Espanyola, ali Madriđani su objavili kako će otkupiti njegov ugovor.

S obzirom na to da u kadru Real Madrida također igraju ofenzivno nastrojeni wonderkid Jude Bellingham, polivalentni Brahim Diaz i još jedan wunderkid, Arda Güler, pomalo iznenađujuće zvuči vijest koju donosi Radio Marca, kako je Real Madrid na pragu dovođenja još jednog 'čuda od djeteta', 21-godišnjeg ofenzivca Bayer Leverkusena, Floriana Wirtza. Doduše, Wirtzov dolazak spominje se na ljeto 2025. (dolazi li s njim u paketu možda i Xabi Alosno, pitaju se svjetski mediji?), posebno jer je Wirtz javno naglasio da bi volio još jednu sezonu provesti u Leverkusenu, no zbog velikog interesa za njemačkog reprezentativca, posebno Barcelone, ne isključuje se mogućnost da bi Wirtz mogao pojačati Madriđane već ovog ljeta.

Iako ima tek 21 godinu, Wirtz već četiri godine igra na najvišoj razini. Prošle sezone zabio je 18 pogodaka i zabilježio 20 asistencija u jednoj od najboljih sezona u povijesti nogometa koju je potpisao njegov klub Bayer Leverkusen. Wirtz je nominalna polušpica, no u karijeri je potvrdio da jednako dobro može igrati na pozicijama povučenog napadača ili krilnog-napadača. Prema Transfermarktu Wirtz vrijedi 130 milijuna eura, a Bayer ga nije spreman pustiti za manje od 150.

Unatoč svom sijasetu ofenzivaca, Real Madrid je, tvrdi Radio Marca, iduće (a možda i ovog ljeta) spreman izdvojiti spomenutu cifru, posebno jer je je jedan od najvećih Wirtzovih 'fanova' sportski direktor Barcelone, Deca.

Naravno, dovođenje Wirtza ne izuzima dolazak Alphonsa Daviesa kojem iduće godine ističe ugovor s Bayernom i spominje se da bi na ljeto mogao stići u Madrid za iznos od oko 40 milijuna eura.

Ako Wirtz (i Davies) zaista dođu u predstojećem prijelaznom roku u Real Madrid, postavlja se pitanje kako će Carlo Ancelotti sve te silne napadače smjestiti u isti sastav. Moguće je da će Madriđani tada igrati u ultra-ofenzivnoj 4-1-4-1 formaciji, s time da bi, vjerojatno, Rodriga na desnom krilu tada zamijenio defenzivi skloniji Federico Valverde, a Güler i Endrick bi svoju priliku čekali s klupe za pričuve.

Mogući sastav Real Madrida z sezoni 2024./25. (4-1-4-1)

Courtois - Carvajal, Rüdiger, Militao, DAVIES - Tchuameni - Valverde, Bellingham, WIRTZ, Vinicius - MBAPPE



Tagovi

Real MadridFlorian WirtzKylian Mbappé

Ostale Vijesti